Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Revanš godine: Džošuša protiv Ruiza za povratak na tron

Džošua će pokušati da se revanšira Ruizu za poraz i vrati titule prvaka svijeta teške kategorije po četiri verzije, ali mu sigurno neće biti nimalo lako

Ljubitelje boksa večeras očekuje veliki spektakl jer će se za naslove prvaka svijeta u teškoj kategoriji boriti Entoni Džošua i Endi Ruiz u Rijadu s početkom u 21:30 časova.

Ruiz i Džošua, Foto: Mozzartsport.com

Džošua će pokušati da se revanšira Ruizu za poraz i vrati titule prvaka svijeta teške kategorije po četiri verzije, ali mu sigurno neće biti nimalo lako.

Juče smo gledali spektakl na ceremoniji vaganja na kojoj je Ruiz sve ostavio bez teksta. Naime, on je šokirao javnost svojom kilažom jer se ispostavilo da ima čak 128.6 kilograma. Džošua s druge strane ima 107.5 kilograma što je pet manje u odnosu na kilažu koju je imao u prvom okršaju.

Ruiz je nakon vaganja pokušao da objasni kako se udebljao čak sedam kilograma od posljednjeg meča. Pred vaganje se govorilo kako je koristio razne dijete da bi smršao, ali očito da mu to i nije baš išlo od ruke.

“Prije vaganja sam se najeo i popio dosta vode. Također, treba se u obzir uzeti da sam se vagao u odjeći i sa sombrerom. I pored svega ja sam spreman i jak. Osjećam da imam mnogo snage i dinamita u sebi. Da se vaganje dogodilo kada se očekivalo ne bih imao toliko kila. Prije ceremonije sam se baš najeo i popio dosta vode, a već sutra će to biti druga priča”, poručio je Ruiz.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve