Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Repriza finala ABA lige: Ivanović prvi put protiv Budućnosti

Igrali su ''plavi'' protiv Beograđana tri finala u nizu u ABA ligi, pa večerašnji meč budi posebne emocije kod navijača. Neobično će pristalicama Budućnosti biti da u dresu Crvene zvezde gledaju Nikolu Ivanovića, čovjeka koji je godinama bio jedan od najboljih igrača podgoričkog kluba

Crvena zvezda i Budućnost Voli odigraće večeras derbi drugog kola ABA lige.

Duel šampiona Srbije i Crne Gore obilježio je prethodne tri sezone u regionalnom takmičenju.

Igrali su ”plavi” protiv Beograđana tri finala u nizu u ABA ligi, pa večerašnji meč budi posebne emocije kod navijača.

Neobično će pristalicama Budućnosti biti da u dresu Crvene zvezde gledaju Nikolu Ivanovića, čovjeka koji je godinama bio jedan od najboljih igrača podgoričkog kluba.

Ivanović, Foto: KK Crvena zvezda

– Biće to prva utakmica protiv igrača koji je promijenio istoriju kluba. Biće interesantno kako će ko individualno reagovati na to, kazao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Gledao je strateg ”plavih” Zvezdu u petak u Istanbulu, gdje je bila na pragu velikog iznenađenja na startu Evrolige.

– Očekujemo da domaćin ima više igrača u rotaciji u odnosu na utakmicu u Istanbulu, gdje je dobro namučio Fenerbahče. Zvezda ima iskusan sastav koji maksimalno koristi tu situaciju manjeg broja igrača na raspolaganju i baš zbog toga igra sa više slobode u napadu, rekao je Džikić.

Dejan Radonjić je velikim uspjesima promijenio istoriju Crvene zvezde. Odlično poznaje Budućnost za koju je dugo igrao, a potom sa uspjehom sa klupe predvodio “plave”.

Radonjić, Foto: Aba liga

– Ekipa Budućnosti je ove godine napravila vrlo respektabilan tim pun kvaliteta i iskustva igranja na najvišem nivou. Takođe, povratkom trenera koji je donio trofej ABA lige jasno su stavili do znanja da su im ambicije najviše! Zato je jako važno da svi budemo svjesni težine zadatka, a da bi odigrali meč iznad granica mogućnosti potrebna nam je velika podrška i svojevrsni ”impuls” da damo i više od onoga što imamo u ovom trenutku uz sve probleme, rekao je Radonjić.

Beograđani ni večeras neće biti kompletni.

– Lazića i Vajta neće biti u timu, Cirbes je u izolaciji zbog Kovida. Što se tiče Dobrića i Davidovca, njihovo zdravstveno stanje je takvo da ćemo na dan utakmice donijeti odluku, da li ćemo, i u kolikoj mjeri moći na njih da računamo. Na to nam se nadovezala i nova situacija sa Holinsom koji je nakon proklizavanja u utakmici Evrolige sa Fenerbahčeom zaradio povredu, i pitanje je da li će moći da odigra utakmicu u ponedjeljak, rekao je Radonjić.

Crvena zvezda i Budućnost Voli igraće večeras od 21 sat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve