Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Reprezentativne obaveze uzele maha: Lakše povrede Kobsa i Mejersa

Petar Mijović, strateg podgoričkogtima, istakao je koliko je zahtjevan i specifičan ovaj period rada i pripreme za derbi, pred meč u kojem Podgoričani pobjedom mogu obezbijediti drugo mjesto u ABA ligi, dva kola prije kraja

Džastin Kobs i Martinš Mejers su lakše povrijeđeni, a u Budućnost Voliju vjeruju da će biti spremni i za derbi protiv Mornara u ABA ligi u ponedjeljak.

Kobs, Foto: KK Budućnost

Petar Mijović, strateg podgoričkogtima, istakao je koliko je zahtjevan i specifičan ovaj period rada i pripreme za derbi, pred meč u kojem Podgoričani pobjedom mogu obezbijediti drugo mjesto u ABA ligi, dva kola prije kraja.

“Kobs je u duelu sa Velikom Britanijom za našu reprezentaciju doživio lakšu povredu primicala. Mejers je u meču za Letoniju protiv Bugarske povrijedio skočni zglob. Imali smo samo jedan trening nakon što se tim okupio, jer igrači su iz reprezentacija došli tek u utorak veče. Situacija je specifična, praktično smo bez dvije sedmice rada i sada treba da na pravi način odgovorimo na to”, kazao je Petar Mijović.

Budućnost Voli nije računala na osam igrača, koji su bili sa reprezentacijama u prethodnom periodu u prvom “prozoru” kvalifikacija za Eurobasket…

“Jedna smo od rijetkih ekipa a možda i jedini, ne samo u regionu već u Evropi, koja je u prethodnom periodu, kada su reprezentacije počele kvalifikacije za Eurobasket, mogla računati na svega četiri ili pet igrača na treninzima. Sve to je uticalo i prirodno je, da na prvom treningu nakon okupljanja ne budemo na nivou na kojem smo bili na, recimo, završnici Kupa Crne Gore u Baru prije dvije sedmice. Zato smo posvećeni da i u fazi odbrani i u fazi napada vratimo onu rutinu i uigranost koje smo imali, što prije”, rekao je Mijović.

Sa problemima je suočen i Mornar, potencijalno igraće bez startnog centra Uroša Lukovica…

“Uz veliko i dužno poštovanje koje imam prema Mornaru i svemu onome što su postigli ove sezone, njihove odlične rezultate u prethodnom periodu, trenutno smo u situaciji samo da se bavimo našom igrom. Upravo zbog toga što dugo nijesmo bili zajedno i potreban nam je povratak u rutinu rada”, dodao je Mijović.

Kada je Budućnost Voli u pitanju, dugoročno povrijeđen jedino je centar Filip Barović, koji je krajem januara obnovio tešku povredu koljena.

Meč sa Mornarom u “Morači” biće odigran u poneđeljak od 18 časova i važan je derbi kola ABA lige. Iz Budućnost Volija je saopšteno da će se prodaja karata vršiti u neđelju od 12 do 20 časova na šalteru Sportskog centra Morača, kao i na dan meča od 10 časova do početka utakmice.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve