Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Repeša: Zvezda je izazov, spremni smo

Prva utakmica finalne serije na programu je 12. aprila u Beogradu. Za plasman titulu i plasman u Evroligu su potrebne tri pobjede

Košarkaši Budućnosti mirno očekuje početak finalne serije plej-ofa. Na talonu je titula i plasman u Evroligu, ali izabranici Jasmina Repeše su već jedno veliko breme skinuli sa pleća.

Koristeći bokserski žargon, Podgoričani su bili blizu klasičnog nokauta u polufinalu. Gubili su u seriji sa Cedevitom, morali da dobiju dva meča u nizu, a istovremeno završavali Evroligu duelima u gostima protiv Barselone i Panatinaikosa.

Sve navedeno je moralo da se odrazi na partije koju je Budućnost pokazala. U oba meča je evidentno bilo da ekipa igra u grču kada je napad u pitanju. Voljni momenat nije bio sporan, ali je nedostajalo željene energije da se zamišljeno sprovede u djelo.

I pored svega, aktuelni šampion je pred svojima navijačima uspio u drugom poluvremenu da slomi otpor Cedevite i stigne do „majstorice“ u kojoj je pokazao mentalnu snagu, čvrstinu i karakter.

U mečevima odluke, jako je teško primati udarce, a odmah se ustajati i vraćati se na noge. Cedevita je vodila sa 21:10 na kraju prve deonice, sa 56:49 sredinom treće, ali Podgoričani nisu odustajali. Borili su se do poslednjeg daha, verovali da im pobeda ne može izmaći i na kraju su stigli do cilja.

U prelomnim momentina Nemanja Gordić i Erl Klark su pogodili važne šuteve, odbrana je bila na visini zadatka, pa sada slijedi ono što je Budućnost željela cijele sezone. Borba za titulu i ponovni plasman u Evroligu.

„Imali smo težak period, igrali u ubitačnom ritmu, putovali, a borili se za plasman u finale. U mečevima u kojima odlučuje jedna utakmica sve je moguće. Mi smo pokazali čvrstinu i snagu i nismo dozvolili da se dogodi ono što nijesmo željeli. Da li mirnije čekamo finale? U svakom slučaju. Iako je ulog mnogo veći, izgledaćemo i igrati potpuno drugačije nego što je to bio slučaj sa Cedevitom. Finalna serije tek počinje, svaka utakmica je od vitalnog značaja, svaka je presudna, ali u ovom trenutko nismo ni blizu situacije i protiska koji smo imali uoči meča u Zagrebu“, naglasio je trener Budućnosti Jasmin Repeša za Sport Klub.

Noris Kol i igrači Budućnosti
Foto: KK Budućnost Voli

„U duelima sa šampionom Hrvatske ekipa je pokazala da diše kao jedan. Lijepo ste rekli, usljed nedostatka energije i fokusa, često nismo uspjevali da sprovedemo u delo ono što smo želeli, ali su volja i vjera bili na izuzetno visokom nivou. Na kraju smo dobili ono što smo i željeli. Borićemo se za titulu i ponovni plasman u Evroligu. Cilj i želja svih nas u klubu je da ponovimo uspjeh iz prošle sezone“.

Ono što ide na ruku košarkašima Budućnosti je činjenica da su prvi put od početka sezone imali pet dana da se pripreme za jedan duel, tačnije rečeno za početak finalne serije.

„Osjetilo se veliko olakšanje među igračima poslije plasmana u finale. Primarni cilj je ostvaren, izbjegnuta je opasnost od eliminacije u polufinalu koja je visila u vazduhu poslije poraza u prvom meču. Očekujem sjajnu seriju i veliku borbu za titulu. Poštujemo i cijenimo Zvezdu, ali poštujemo i cijenimo sebe. Jasno nam je da nas očekuje paklena atmosfera, jasno je da će Zvezda nastojati da iskoristi prednost domaćeg parketa maksimalno, ali je isto tako jasno da ćemo i mi uložiti poslednji atom snage kako bi stigli do titule“, rekao je Repeša i nastavio:

„Mi smo preživjeli dvije utakmice sa prefiskom biti ili ne biti. Ekipa je pokazala da ume da se nosi sa pritisikom i da ga iznese na plećima. Misli su naravno usmjerene ka prvom duelu koji nas očekuje u petak, a realno gledano pod mnogo većim opterećenjem će biti igrači Zvezde jer se od njih očekuje pobjeda. Svaki drugi epilog, bio bi šokantan. S druge strane, mi imamo veliki kvalitet, znamo da se borimo sa rivalom i hukom sa tribina. Atmosfera u timu je sjajna, a stepen borbene gotovosti na vrhunskom nivou. Maksimalno spremni i orni za nadigravanje dolazimo u Beograd. Zvezda je veliki izazov, ali ponavljam, spremni čekamo prvi meč, odlučni u namjeri da se borimo za novi plasman u elitno društvo“, poručio je trener Budućnosti Jasmin Repeša.

Prva utakmica finalne serije na programu je 12. aprila u Beogradu. Za plasman titulu i plasman u Evroligu su potrebne tri pobjede.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve