Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Repeša uoči meča sa Gran Kanarijom: Dobra defanziva preduslov za trijumf

Dobra defanzivna partija preduslov je za pozitivan rezultat protiv Gran Kanarije smatra trener Budućnost Volija Jasmin Repeša.

Podgoričani sjutra dočekuju španskog predstavnika u okviru 20. kola Evrolige.

Eventualnim trijumfom u Morači “plavi” bi stigli Gran Kanariju na tabeli, a ujedno kompletirali niz domaćih pobjeda nad ACB ligašima – poslije Baskonije, Barselone i Real Madrida.

“Gran Kanarija je sjajna ekipa, koja je godinama u vrhu ACB lige i koja godinama igra evropska takmičenja na izuzetno visokom nivou. Odbranom moramo da napadnemo Gran Kanariju ako želimo do pobede. Gran Kanarija je tim koja forsira jako brzu igru, sa mnogo tranzicije, mnogo šuteva za tri poena, mnogo ofanzivnih skokova. Zbog toga, fokus u odbrani mora da bude na izuzetno visokom nivou od prvog do poslednjeg minuta. Pokazali smo da smo u stanju da odigramo tako na defanzivnom nivou protiv Reala”, rekao je Repeša.

Filip Barović je značajno podigao nivo igre, pa će i njegova uloga biti značajna u sjutrašnjem okršaju.

“Dočekujemo Gran Kanariju u dobroj formi. Dobili smo 4 od poslednjih 5 utakmica. I taj meč koji smo izgubili smo igrali odlično i vodili sve do poslednje četvrtine. Moramo ući u utakmicu kao protiv Real Madrida i držati kontrolu tokom cijelog meča”, istakao je centar Budućnosti.

Budućnost je u prvom međusobnom susretu poražena sa 95:85.

Sjutrašnji duel u SC Morača počeće u 19 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve