Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Repeša: Ovakav linč još nijesam doživio, moram da bacim odijelo jer je ispljuvano

On je dodao da je besmisleno davati bilo kakve komentare na igru

Trener košarkaša Budućnosti Jasmin Repeša, nakon ubjedljivog poraza od Crvene zvezde (107:69) za 2:0 u finalu ABA lige, izjavio je sinoć da nikada u karijeri nije doživio da igra u, kako je naveo, “atmosferi linča” u Beogradu i da ne vidi smisao borbe za titulu ABA lige u takvom ambijentu.

Foto: Eurohoops.net

“Čestitao bih Zvezdi na dobroj utakmici i više nego zasluženoj pobjedi. Ipak, na mene su utisci više vankošarkaški. Žao mi je zbog svih dešavanja, ovakav linč nijesam doživio. Radi košarke, svih nas, ovo nema veze sa sportom”, rekao je Repeša na konferenciji za medije posle meča u hali “Aleksandar Nikolić”.

Kako je rekao, čak i da se igra u Podgorici, ne vidi smisao duela dva tima.

“Ne mogu da razumijem da moram da bacim odijelo zato što je ispljuvano. Igrao sam derbi u Bolonji u nenormalnoj tenziji, ali sve to ima granicu. Strašno mi je krivo, imam veliki broj prijatelja iz Srbije… Najblaže što se može reći jeste psihijatrija višeg krema. Ko je kriv? Ustaše, pravoslavci, Slovenci… Ovo je histerija”, u dahu je govorio hrvatski trener.

Repeša kaže da ne želi da umanji pobjedu Zvezde i da zasluženo vodi 2:0, ali da je morao da govori kako se osjeća.

“Ovo se ne može nazvati atmosferom. Bilo je ovdje svega i svačega, bombardovanja, prošle su decenije… Ali sada je 2019. i ovakav odnos ne prihvatam, bez obzira o kome se radi. Kako sad sačekati Zvezdu u Podgorici? Šta da kažem, osim da ću zaštititi svakoga”, naveo je Repeša.

On je dodao da je besmisleno davati bilo kakve komentare na igru.

Treći meč igra se u srijedu u podgoričkoj hali Morača.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve