Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Repeša: Osjećamo pozitivnu tenziju

Ekipa Budućnosti nemaju pravo na grešku, ako žele da nastave put ka odbrani trona u ABA ligi

Trener Budućnosti Jasmin Repeša istakao je da pozitivna tenzija vlada u njegovom timu pred utakmicu sa Cedevitom.

Foto: Aba-liga.com

“Plavi” nemaju pravo na grešku, ako žele da nastave put ka odbrani trona u ABA ligi.

„Kao i pred svaki bitan meč, osjećamo pozitivnu tenziju. Pripreme su prošle u redu i normalno, nema tu šta drugačije u odnosu na bilo koji važan drugi meč. Radili smo na tome da otklonimo problem ofanzivnih skokova rivala. Na to se utiče sastancima, pokazivanjem konkretnih primjera, rijetkim treninzima ,,pet na pet“. Selekcija igrača Cedevite nameće njihov dobar ofanzivan skok, ali i dobre blokove. U skoku i zagrađivanju, ono što je nedopustivo i što je bilo presudno, primili smo 20 poena nakon ofanzivnog skoka Cedevite. Tu su napravili ogromnu prednost. Mnogo više slobodnih bacanja su imali, skoro duplo više nego mi”, istakao je Repeša.

Potom se osvrnuo na procente šuta iz prve utakmice.

“Postigli smo 83 poena, uz 59 procenata sa linije bacanja i trojki od 28 procenata. Da su ti procenti bili ,,normalni“, mi bi postigli 100 poena. A defanzivno u Barseloni nijesmo bili ništa bolji nego u Zagrebu. Čak u pripremi ovog meča sam igračima morao pokazati neke situacije u lošem zagrađivanju iz meča sa Barselonom”.

Očekuje da ekipa smirenom igrom dođe do trijumfa pred svojim navijačima.

“Ja sam miran, zaista. Ako ispoštujemo obavezni dio, doći ćemo do rezultata koji nam treba. Zagrađivanje, jedan na jedan, ne gubiti svog čovjeka – pobijedićemo. Ako se ne ispoštuje, biće jako teško. Publika i cijeli klub, upravni odbor, ne zaslužuju da mi ne pružimo sve od sebe. To bi bilo porazno. Nekada dođe loš dan, ne zamjeram čak ni na takvim stresnim reakcijama, ako je protivnik bolji. Zamjeram sebi i ekipi, to ne podnosim organski, da kad izađeš sa parketa ne možeš sebe pogledati u ogledalu i reći da si pružio sve”, istakao je Jasmin Repeša.

Budućnost i Cedevita igraće sjutra od 19 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve