Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Repeša: Koncetracija mora biti na najvišem nivou

Podgoričani u ponedjeljak u Zagrebu igraju protiv Cedevite prvu utakmicu polufinala plej-ofa.

Trener košarkaša Budućnost Volija Jasmin Repeša kaže da je Cedevita neugodan i talentovan protivnik, te da koncentracija njegovih igrača mora biti na najvišem nivou.

Foto: Euroleague.net

Podgoričani u ponedjeljak u Zagrebu igraju protiv Cedevite prvu utakmicu polufinala plej-ofa.

“U izuzetno smo bitnom periodu u sezoni. Treba nam koncentracija na najvišem nivou. Ako nekome fali motivacija, onda je to zaista veliki problem. Ipak siguran sam da ne fali, da zajednički, hrabro, odgovorno, disciplinovano možemo pozitivnu energiju prenijeti na parket. Protivnik je neugodan i talentovan. Svakom Cedevita može napraviti probleme. Još imamo dva treninga, u nedjelju u Zagrebu pa na dan utakmice ujutru. Nema nepoznanica, rivali se odlično poznaju, do u najsitnije detalje”, rekao je Repeša.

Cedevita u svojim redovima ima odlične strance, prije svega Džejkoba Pulena koji je više puta dokazao klasu.

“Pulena i Kobsa treba braniti da ne postignu koš, ali i da ne kreiraju za saigrače. Mogu napraviti saigrače boljima. Taj njihov kvalitet, koji je viđen i pokazan, je zahvaljujući njihovim saigračima koji imaju prikrivene kvalitete, koji mnogi ne vide. Mislim da imaju dva visoka igrača koji su najbolji dodavači na Balkanu. Stipanović i Žganec su odlični dodavači. Pitanje je koliko bi Kobs i Pulen dobijali toliko dobrih šuteva, da im nijesu ‘petice’ tako kreativne”, zaključio je Repeša.

Kapiten Suad Šehović smatra da će nijanse odlučiti putnika u finale.

“Došao je dio sezone za koji smo se borili, igrali i spremali. Najvažnije utakmice, u kojima moramo biti najbolji i koje će odlučiti da li je sezona uspješna ili ne. Spremamo se, najvažnije je da smo zdravi i da smo svi na okupu. Nijanse će odlučiti, ko bude borbeniji i fokusiraniji doći će do pobjede”, rekao je Šehović.

Prvi duel Cedevite i Budućnosti na programu je u ponedjeljak u 19 sati.

Polufinalna serija igra se na dvije dobijene utakmice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve