Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Repeša: Ako popravimo igru imaćemo veliku prednost u trećoj utakmici

Meč za plasman u finale igraće se u nedjelju 7. aprila, a trener Podgoričana Jasmin Repeša kazao je da je zadovoljan pobjedom i da očekuje još bolje izdanje u Zagrebu

Košarkaši Budućnost Volija savladali su sinoć u “Morači” Cedevitu sa 87:72 i izborili majstoricu u polufinalu ABA lige.

Foto Partizan Nis

Meč za plasman u finale igraće se u nedjelju 7. aprila, a trener Podgoričana Jasmin Repeša kazao je da je zadovoljan pobjedom i da očekuje još bolje izdanje u Zagrebu.

”Čestitam ekipi na požrtvovanoj utakmici, koja je za razliku od zagrebačke bila bolja u onim segmentima koji su bili krivci za poraz. I večeras je Cedevita šutirala sa 40% za tri poena, ali je razlika bila što smo dozvoljavali previše lakih, poklonjenih poena i zato su nam u prvom meču i postigli 90 poena. Ako iskontrolišemo skok kao večeras, ako još popravimo igru od blokova za šutere, i ako se budemo malo bolje pozicionirali u igri dva na dva, imamo veliku prednost u trećoj utakmici. Međutim, to su stvari koje nije lako ostvariti, Cedevita je kompaktna ekipa”, kazao je Repeša.

Hrvatski stručnjak je kazao da je regionalno takmičenje izuzetno bitno za Budućnost.

”ABA liga je bitna za ovaj klub, za ovaj grad, državu, ovu kompaniju i sve nas, nije to samo stvar sportskog prestiža, već se radi o budućnosti kluba. Sa stranim igračima se puno razgovaralo na tu temu, mislim da su svjesni važnosti”, rekao je Repeša.

Prije meča sa Cedevitom Budućnost će gostovati Panatinaikosu u posljednjem kolu Evrolige.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve