Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Redsi zainteresovani za napadača Lajpciga: Klop cilja Tima Vernera

Liverpul će verovatno najveću konkurenciju imati u Bajernu iz Minhena. Bavarci već polako moraju da se pripremaju na život bez Roberta Levandovskog (Poljak uskoro puni 32), međutim pitanje je da li izlazna klauzula važi za klubove iz Njemačke. A na kraju krajeva tu je i jasno izražena želja igrača da se oproba u Premijer ligi

Engleska, Španija, Italija – najbolji klubovi iz tri najjače evropske lige ozbiljno su zagrijani za Tima Vernera (23). Prvi napadač Njemačke igra sezonu karijere i pravo čudo moralo bi da se dogodi pa da i poslije ljeta ostane u RB Lajpcigu.

Verner, Foto: Goal.com

Sport Bild je prije nekoliko dana otkrio da je Borusija iz Dortmunda dobila bitku za Erlinga Halanda tako što je pristala na malu ucjenu Mina Rajole i dozvolila da u ugovor uđe izlazna klauzula teška 75 miliona eura. Tu priču niko nije demantovao. Isti izvor sada tvrdi da su Vernerovi zastupnici ljetos na sličan način uslovili Lajpcig, kako bi ovaj produžio ugovor.

Kristijan Falk, najbolje obaviješteni sportski novinar u Njemačkoj, tvrdi da se Bikovi neće baš opariti od transfera svog najvrjednijeg fudbalera, pošto u njegovom ugovoru stoji da može da ide u klub koji Lajpcigu iskešira 55 miliona ili 60 miliona eura. Sve u zavisnosti od rezultata RB-a i Vernerovog individualnog učinka.

Bilo kako bilo, u oba slučaja radi se o mnogo manjoj sumi nego što mediji spekulisali prethodnih mjeseci. Podsjetimo, Timo Verner cijenjen je i do 100 miliona eura…

Falk ide dalje i donosi informaciju o najvećem favoritu u trci za drugog strijelca Bundeslige. Navodno, u pitanju je Jirgen Klop, odnosno njegov Liverpul. Juventus, Inter, Čelsi, Atletiko Madrid, Real, pa čak i Barselona. Svi su u nekom momentu pokazivali interesovanje (makar preko medija), ali izgleda da su Redsi prvi krenuli u konkretnu akciju.

Upravo preko Klopa, koji očito ima izuzetno visoko mišljenje o Verneru.

“Razlozi su jednostavni. Timo bi bio idealan igrač za Liverpul i taj njihov stil igre, koji je sličan Lajpcigovom – agresivan, visok presing u defanzivi, odnosno brza kontra, gdje napadači ulaze sa krila u sredinu. To je stil na koji je Verner navikao, tako igra godinama”, stoji u tekstu Kristijana Falka.

A tu je i podsjećanje na neke pređašnje izjave samog igrača…

“Premijer liga je vrlo zanimljiva. Svakog vikenda ima mnogo derbija, kao da redovno igraju Real i Bajern. Volim da gledam njihov fudbal, volio bih i da se oprobam tamo”.

Timo Verner je ove sezone već postigao 25 golova na 30 utakmica. A podijelio je i 10 asistencija. U Bundesligi gol postiže na svakih 89 minuta, u Ligi šampiona na svaka 133.

Liverpul će verovatno najveću konkurenciju imati u Bajernu iz Minhena. Bavarci već polako moraju da se pripremaju na život bez Roberta Levandovskog (Poljak uskoro puni 32), međutim pitanje je da li izlazna klauzula važi za klubove iz Njemačke. A na kraju krajeva tu je i jasno izražena želja igrača da se oproba u Premijer ligi.

Tako se čini da Klop i Redsi ipak u trku ulaze kao favoriti…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve