Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Rečeno – učinjeno: Navijači izabrali idealni tim Francuske svih vremena

Ekip je dao zadatak čitaocima pod radnim nazivom: „Sastavite idealni tim Francuske svih vremena“. Rečeno – učinjeno. List je proglasio najbolje. A, apsolutni pobjednik je Didije Dešan, koji je izabran i u najboljih 11, ali i za selektora koji bi trebalo da sa klupe diriguje tom ekipom

Ni francuski Ekip nije odolio trendu u doba korone da bira najbolje među najboljima. Doduše, kada nema utakmica, ni neki izbor tema nije veliki…

Dešan, Foto: Lepoint.fr

Ekip je dao zadatak čitaocima pod radnim nazivom:

„Sastavite idealni tim Francuske svih vremena“. Rečeno – učinjeno. List je proglasio najbolje. A, apsolutni pobjednik je Didije Dešan, koji je izabran i u najboljih 11, ali i za selektora koji bi trebalo da sa klupe diriguje tom ekipom.

Za golmana je izabran Fabijen Bartez. Ćelavac je dobio čak 73 odsto glasova, a iza njega su ostali Ig Ljoris (20%), Žoel Bats (6%) i Žulijen Darju (1%).

Mjesto na desnom beku rezervisano je za Lilijana Tirama, za kojeg je glasalo 77 odsto čitalaca. On je ubjedljivo pobijedio Manuela Amorosa (16%), Vilija Sanjola (6%) i Žoselina Anglomu (1%).

Tek na lijevoj strani nije bilo ravnopravne borbe. Bišent Lizarazu sa 86 odsto glasova je deklasirao Patrisa Evru (8%), Žerara Žanvijona (4%) i Rožea Marša (2%).

Dvojica najboljih štopera u istoriji francuskog fudbala su, po mišljenju čitalaca Ekipa Loran Blan (32%) i Marsel Desai (29% glasova). Iza njih su ostali Rafael Varan (18%), Marijus Trezor (13%), Manuel Bosis (5%), Patris Batiston (2%), Vilijem Galas (1%) i Etjen Matler (0%).

Defanzivni vezista bez premca je bio Didije Dešan (52%), koji je ubjedljivo pobijedio Ngoloa Kantea (24%), Kloda Makalelea (18%), Luisa Fernandeza (6%).

Drugi centralni vezista je Patrik Vijeira, koji je dobio 54 odsto glasova, više od Žana Tigane (26%), Pola Pogbe (15%) i Emanuela Petija (5%).

U ofanzivi u centralnom dijelu, pozicija „desetke“ pripala je Mišelu Platiniju, jedinom „starijem“ igraču u idealnom timu. Za njega je glasalo čak 89 odsto navijača. Njemu Antoan Grizman (7%), Juri Đorkaef (4%) i Alan Žires (1%) nisu ni bili konkurencija.

Najubjedljiviju pobjedu odnio je Zinedin Zidan, koji je stavljen na lijevu stranu napadačke linije. On je dobio 94 odsto glasova, dok je sića ostala za Franka Riberija (3%), Robera Piresa (2%) i Rožea Pjantonija (1%).

Najskuplji trenutno francuski fudbaler Kilijan Mbape takođe se našao u idealnih 11. Ipak je on aktuelni svjetski šampion. Ali, nije bio tako ubjedljiv. Mbape je dobio 50 odsto glasova, a legendarni Rajmund Kopa 40 odsto. Iza su ostali Dominik Rošeto (6%) i Silvan Viltor (4%).

I na kraju, u formaciji 4-2-3-1 jedini igrač u špicu je Tjeri Anri. On je dobio povjerenje 74 odsto glasača, iza je ostao legendarni Žist Fonten sa 17 odsto, David Trezege šest i Olivije Žiru sa tri odsto.

Selektorsko mjesto, kao što je rečeno, pripalo je Didijeu Dešanu, kojeg bi 74 odsto navijača voljelo da vidi kako diriguje ovim timom. Mnogo manje glasova dobio je Eme Žake (32%), pa Mišel Idalgo (18%), a najmanje Alber Beto (1%).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve