Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Realova protivteža: Antimadridisti iz Madrida

A sve ono što je Real Madrid nije Atletiko i obrnuto! Zato valjda i navijači “kolčonerosa” sebe ponosno nazivaju antimadridistima, iako su iz Madrida

Real je uvijek bio klub za koji navija glamur glavnog grada Španije, Atletiko svijet srednje radničke klase.

Vanda Metropolitano, Foto: Cdm.me

A sve ono što je Real Madrid nije Atletiko i obrnuto! Zato valjda i navijači “kolčonerosa” sebe ponosno nazivaju antimadridistima, iako su iz Madrida.

Atletiko je od ideje studenata preko filijale Bilbaoa svojevremeno postao samostalni fudbalski klub, što je privuklo ogroman broj ljudi iz radničke klase koji su u njemu vidjeli način da se suprotstave kraljevskom klubu.

Ovi (uglavnom korektni) navijači imali su kroz istoriju crnih mrlja, a jedna se desila u decembru 2014. Tada su članovi najveće i najradikalnije navijačke grupe Atletika Frente Atletiko jednog fana Deportivo La Korunje bacili u rijeku Mansanares nakon čega je nesrećni mladić iz Galicije preminuo.

Ipak, Altetiko je tada pokazao koliko je veliki, a ostali navijači da su i dalje vjerni… Svima iz grupe Frente Atletiko zabranjen je ulazak na utakmice Atletika, ali je atmosfera i dalje sjajna i užarena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve