Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Real spremio novi ugovor za Luku Modrića

Ljetos mu se išlo u Inter, ali kako je u Realu uspio da se domogne Zlatne lopte, dok Nerazuri nikako ne uspijevaju da se vrate u evropski vrh, Luka Modrić se predomislio. Barem tako tvrdi madridski As, koji tvrdi da je Real spremio novi ugovor za dobitnika Zlatne lopte za 2018. godinu i pride uvjerava da je Hrvat odustao od ideje da napusti “Santjago Bernabeu”.

Aktuelni Modrićev ugovor sa Realom ističe u junu 2020. kada će on imati pune 34 godine. Ako bi se dakle saradnja produžila – piše se na sezonu ili dvije – već bismo mogli da pričamo i o kraju karijere na u Kraljevskom klubu.

Posebno zbog toga što je gazda Florentino Perez prema Asovim saznanjima spreman da Modriću ponudi i povišicu koja bi ga učinila najplaćenijim Realovim igračem. Privilegija koja se ne odbija tako lako, posebno ne u ovim godinama. Modrić međutim nije od fudbalera koji igraju na fiziku, već na um i vještinu i s obzirom na to kako igra čini se da bi mogao još da potraje.

As uvjerava: svaka opcija o odlasku je iščezla iz Modrićeve glave. Real i samo Real. Da se nastavi niska uspjeha. Otkako je u sezoni 2012/2013 stigao u Madrid odigrao je Modrić 287 utakmica, postigao 16 golova, namjestio još 44, osvojio četiri pehara u Ligi šampiona, četiri Svjetska klupska prvenstva, tri evropska Superkupa, titulu u Primeri, Kup kralja i dva španska Superkupa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve