Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Real sačuvao tradiciju da domaćin ne ispada u majstorici

Real sinoć u Madridu sačuvao tradiciju nepobjedivosti domaćina u petoj utakmici plej-ofa, tako da će kraljevski klub zajedno sa Barselonom, Olimpijakosom i Monakom odlučivati o tituli prvaka Evrope.

Partizan je bio tako blizu a ipak, tako daleko od plasmana na finalni turnir Evrolige u Kaunasu, ali će na fajnal foru igrati najtrofejniji klub Evrope Real Madrid.

Nakn svih događanja u četvrtfinalnoj seriji ostaje utisak da je tuča u Madridu i provokacija Serhija Ljulja, na koju su nasjeli Kevin Panter, i ostali preokrenula tok događaja u korist kraljevskog kluba.

Kada se tome doda i tragedija u Beogradu između treće i četvrte utakmice koja je lišila ekipu Partizana “domaćeg terena”, jer Grobari iz pijeteta prema stradalima nijesu napravili atmosferu po kakvoj su prepoznatljivi, jasno je da tih 100 sekundi madridskog meča nisu smjeli da budu tas na vagi,  a tas na vagi sinoć su bili i završnih 96 sekundi treće četvrtine.

Partizan je i sinoć imao ogromnu priiliku da razmontira Real u Madridu i 29 minuta majstorice se činilo da je Real u konopcima i da nema šanse da pronađe put do pobjede, ali su mu u poslejdnjih 11 minuta igre u tome obilato pomogli košarkaši Partizana.

Sa devet primljenih poena u samo 96 sekundi finiša treće četvrtine uz dva zaista nepotrebna prekršaja Dante Egzuma, prvo nad Valterom Tavarezom, a potom na isteku napada na Rudijom Fernandezom, samo sekundu prije kraja četvrtine  koji su rezltirali sa ukupno devet poena, od kojih četiri nepotrebna, pošto je između ta dva napada usljedila i trojka Serhija Rodrigeza,  zapalili dvoranu do usijanja i vratili nadu igračima Reala da mogu do Kaunasa.

Nažalost u pauzi između dvije četvrtine Željko Obradović nije uspio da smiri svoje igrače i tok meča se okrenuo potpuno u drugom smjeru.

I pored pogođene trojke u prvoj utakmici u Madridu, kojom je Partizan poveo 1:0 u seriji, još jednom se pokazalo da kapiten Kevin Panter nije igrač za velika djela i velike utakmice i da puca pod pritiskom.

Panter je prošle sezone promašio sve što se promašiti moglo kada se odlučivalo, ove godine je bilo slično u prvih 13 utakmica Evrolige, nakon toga se  prilagodio načinu igre kakav želi Obradović, pogodio trojku za pobjedu protiv Reala, a onda nepotrebno nasio na provokaciju Ljulja, prosuo sve pšto je u međuvremenu uradio. Sinoć kada se rezultat lomio nije ga bilo nigdje. Nestao je sa parketa, promašio dva posljednja šuta za tri poena i odveo Partizan u ambis.

Pogotovo je bolan posljednji promašaj 24 sekunde prije kraja utakmice kada je imao otvoren šut, ali i dovoljno vremena da uđe pod koš i poentira, pa da se penal završnici nađe put do Kaunasa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve