Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Real putuje u Kaunas, Partizan prosuo sve u posljednjoj četvrtini

Real je gubio 16 razlike, Valter Tavarez imao tri lične, bio na klupi i sve je izgledalo tako bajkovito za crno-bijele, ali je Real na kraju pobijedio 98:94.

Istorija nije ispisana u Madridu, Partizan nije i treći puz pobijedio najtrofejniji klub Evrope na njegovom parketu, pa će kraljevski klub igrati na fajnal foru.

Kapiten Kevin Panter još jednom je tragičar Partizana i najzaslužniji je za pobjedu Madriđana i plasman na fajnal for u Kanunas.

Panter je odgovoran za tuču u pretposljednjem minutu utakmice u Madridu, koja je potpuno promijenila tok četvrtfinalne serije,a  večeras je po starom dobrom običaju promašio kada je bilo najpotrebnije.

Panter je 24 sekunde prije kraja na silu šutirao za tri poena, promašio i odveo svoj tim u treći uzastopni poraz od kraljevskog kluba.

Real je gubio 16 razlikena poluvremenu 55:39, Valter Tavarez imao tri lične, bio na klupi i sve je izgledalo tako bajkovito za crno-bijele, ali je Real na kraju pobijedio 98:94 (22:23, 17:32, 30:21, 29:18).

Zahvaljujući lošoj igri Partizana u finiš se ušlo sa 97:89 za Real, ali je Partizan postigao šest poena i stigao do 97:94, osvojio loptu na 39 sekundi do kraja i onda kapiten Kevin Panter sve prosuo isforsiranim šutem za tri poena 24 sekunde do kraja meča.

Samo minut i 36 sekundi prije kraja treće četvrtine Partizan je već imao vizirane pasoše za Litvaniju, vodio je 75:60 idržao konce igre u svojim rokama, a onda je potpuno stao i prepustio pobjedu velikom rivalu koji je iskoristio sve greške gostiju iz Beograda.

Kontrolisao je Partizan od početka utakmicu u Madridu, imao od starta vođstvo i sve je mirisalo na ubjedljivu pobjedu izabranika Željka Obradovića, pošto je Real samo dva puta bio u vođstvu za po jedan poen prednosti.

Nakon 17:16 za Madriđane sve je bilo pod kontrolom igrača Partizana koji su imali prednost između 10 i 16 poena sve do finiša treće četvrtine kada su sa nekoliko grešaka dozvolili domaćinu da od 75:60 za samo minut i 36 sekundi stignu do za njih obećavajućih 69:76.

U posljednjih 10 minuta gosti iz Beograda prosuli su sve i dozvolili Realu da preokrene rezultat i povede 88:83 serijom od 7:0 na četiri minuta i 41 sekundu prije kraja.

Uzalud je Panter postigao 28 poena, bio najefikasniji igrač na parketu, kada je u završnici odigrao slabo i prokockao sve što se prokockati moglo, a na talonu su bile karte za finalni turnir Evrolige na kojem neće biti Partizana.

U Kaunasu će igrati i košarkaši Monaka koji su večeras na svom parketu pobijedili Makabi, pa je tako ostala tradicija da nikada gost nije pobijedio u majstorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
11.05.2023-03:51 03:51

Sad nek grobari i dalje vrijedjaju Musu …Odra ih Musa ko jarceve…