Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Real nadigrao Barsu u El Klasiku

Real je večeras bio bolji i zasluženo slavio, no Barsa je u finišu mogla do poravnanja - prije nego su domaći postigli treći pogodak i time defintivino odgonetnuli pitanje pobjednika

Fudbaleri madridskog Reala pobjednici su prvog ovosezonskog El klasika. ‘Kraljevi’ su danas, u okviru devete runde La lige, pred svojim navijačima slavili nad Barselonom, rezultatom 3:1 (2:0).

Real je večeras bio bolji i zasluženo slavio, no Barsa je u finišu mogla do poravnanja – prije nego su domaći postigli treći pogodak i time defintivino odgonetnuli pitanje pobjednika.

Real je poveo u 12. minutu, preko Benzeme, i to nakon odbitka – prethodno je, poslije asistencije Krosa, Vinisijus šutnuo, a Ter Štegen odbranio.

Madriđani su prednost duplirali u 35. minutu. Grešku pri dodavanju napravio je Erik Garsija, što je iskoristio Vinisijus. On je prekinuo pas suparnika, potom dodao loptu do Mendija, a on do Valverdea, koji je šutnuo sa 20 metara i pogodio mrežu.

U nastavku smo gledali nešto ofanzivnije goste, koji su smanjili na vrijeme – u 81. minutu. Svemu je prethodio Fatijev prodor, potom je loptu zakačio Levandovski, a ona je stigla do Ferana Toresa i bilo je 2:1.

Konačnih 3:1 postavio je Rodrigo iz jedanaesterca u drugom minutu sudijske nadoknade.

Real je tako sada opet usamljen na prvoj poziciji sa 25 bodova, dok Barselona ima 22. Treće i četvrto mjesto dijele madridski Atletiko i Real Sosijedad, koji imaju po 19 osvojenih bodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve