Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Real i Partizan u srijedu u majstorici igraju i protiv tradicije

Tradicija kaže da nikada u istoriji jedan klub nije ispustio prednost od 2:0, ali i da se nikad u istoriji nije desilo da jedan klub u majstorici pobijedi na gostujućem parketu.

Košarkaši Partizana ostvarili su dvije pobjede u Madridu, ali im se Real revanširao istom mjerom u Beogradu i izjednačio na 2:2, tako da će u srijedu veče u glavnom gradu Španije u majstorici biti odlučen putnik u Kaunas.

Tradicija kaže da nikada u istoriji jedan klub nije ispustio prednost od 2:0, ali i da se nikad u istoriji nije desilo da jedan klub u majstorici pobijedi na gostujućem parketu, tako da i Partizan i Real imaju svoje razloge za nadu i strepnju. Toga je svjestan i trener Partizana Željko Obradović, koji je u trofejima prebogatoj trenerskoj karijeri čak devet puta bio šampion Evrope sa pet različitih klubova.

“Pored podatka da nikad nije gost pobijedio u majstorici, ima i onaj drugi, da nikada nije ispao onaj ko je vodio sa 2:0, ali statistike postoje da bi se mjenjale. Vidjećemo u srijedu poslije utakmice šta će se desiti i koja tradicija će ostati da odoljeva zubu vremena. Pogledajte posljednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, jedan skok može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici. Treba biti spreman na sve i odmah reagovati”, kazao je beogradskim novinarima Obradović.

Partizan je imao dvije meč lopte, nije ih iskoristio, jer su nakon madridske tuče crno-bijelima više nedostajali Matijas Lesor i Kevin Panter, nego Realu Gabrijel Dek i Geršon Jabusele. Partizan je u četvrtoj utakmici igrao i bez plejmejkera Alekse Avramovića, a njega neće biti ni u majstorici.

S druge strane za Jabuselea je evropska sezona završena, Dek se u međuvremenu povrijedio, a po svemu sudeći u petoj utakmii neće biti ni Poarijea.

“Peta utakmica je ključna, nema šeste, popravnih više nema, neko će na fajnal for nakon serije u kojoj se svašta do sada dešavalo. Idemo sa željom da damo sve od sebe i da izvučemo pouke sa ove dvije utakmice u Beogradu. Prije svega moramo na Tavarezu da postavimo odbranu i da im ne dozvolimo kontranapad, da imamo bolji protok lopte i odgovor na njihovu zonu”, zaključio je Obradović.

Dante Egzum se povredio u drugoj utakmici u Madridu tokom tuče kada je na njega nasrnuo Jabusele, ali se iz dana u dan osjeća sve bolje i biće na raspolaganju treneru Obradoviću i u srijedu.

“Duga je ovo serija, bila je uspona i padova, vodili smo 2:0 i znamo da je moguće da pobedimo. Kevin Panter? Njegova igra savršeno odgovara onome što mi hoćemo da igramo kada oni igraju zonu, kada može da šutira. On je naš kapiten i značajan je na terenu”, rekao je Egzum i dodao da ne oseća pritisak i smatra da je pred njim “uobičajena utakmica”, kao i da ne mari za statistiku koja kaže da ne mari za statistiku koja kaže da gost nikada nije pobijedio u majstorici.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve