Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Reakcije: Vaterpolisti srećni zbog medalje, ali je mogla biti i zlatna

Ima pomalo tuge zbog propuštene šanse za finale, ali bronzanim odličjem generacija Miodraga Mirovića potvrdila je da neme zime za budućnost crnogorskog vaterpola

Miroslav Perković priključio se saigračima neposredno pred put na juniorsko Svjetsko prvenstvo u Pragu. Zbog obaveza sa seniorskim timom na OI u Tokiju stigao je kasnije i odradio više taktičke pripreme u Kragujevcu sa mladim reprezentativcima.

Talentovani centar u najavi šampionata bez rezerve je govorio o osvajanju medalje. Zlato je bilo u opticaju, a osvojeno je bronzano odličje. U posljednjem meču ”ajkule” su nakon peteraca savladale Mađarsku 12:11.

– Bio sam siguran da ćemo osvojiti medalju. Priželjkivao sam zlato, ali je i ovako dobro ispalo, kazao je Perković.

Što se desilo u polufinalu sa Italijom, djelovali ste moćno u grupi i četvrtfinalu?

– Prije svega želim da kažem da nas je čitavo vrijeme krasila nevjerovatna atmosfera. Bili smo grupa dobrih drugova, a onda je lakše igrati. Iskreno, ovo je bilo nešto najljepše što sam doživio. Što se tiče prvenstva, došli smo do polufinala lakše nego što smo očekivali. Protiv SAD u četvrtfinalu je bilo tenzija, ali smo ih bez problema dobili 17:5 i osjetili se moćno. Vidjeli smo da možemo dalje i bolje. Ali došla je Italija, i već kod 0:1 kao da smo se malo pogubili. Ruke su se stegle, trema je proradila, a mislim da smo, možda, i prije utakmice pregorjeli od želje. Svaki igrač, zajedno sa kompletnim stručnim štabom bio je ubijeđen da ćemo igrati finale. Italija je, sa druge strane, igrala vrhunski turnir, ali smatram da nam po kvalitetu nijesu ni blizu. Iznenadili nas jesu, a uz više sreće i zasluženo kroz peterce otišli su u borbu za zlato. Mada, poslije vođstva od 8:4, našeg preokreta na 10:10, uz promašene šanse, sportska sreća je morala da presudi. Isto kao što je presudila u našu korist sa Mađarima za treće mjesto.

Ima pomalo tuge zbog propuštene šanse za finale, ali bronzanim odličjem generacija Miodraga Mirovića potvrdila je da neme zime za budućnost crnogorskog vaterpola.

– Znam da smo mogli bolje i da smo mogli do finala gdje bi bilo gusto. Ali, uzela se medalja i idemo dalje.

Ključni meč u Pragu naši mladi vaterpolisti odigrali su u grupnoj fazi sa, do tada, aktuelnim šampionom – Grčkom. Sa većim samopouzdanjem nastavili su takmičenje.

– Na sparingu u Kragujevcu sa Srbijom, koja je osvojila zlato, vidjeli smo da možemo. Pobjeđivali smo ih, bili bolji, brži i jači i tu smo stekli samopouzdanje koje je bilo neophodno. Onda je došla i ta utakmica sa Grčkom. Ušli smo u duel svom snagom, bilo je povuci-potegni. Pobijedili smo u možda i najvažnijoj utakmici šampionata i stekli samopouzdanje i vjeru u sebe. Uz toliku količinu samopouzdanja, elana, volje i želje lagano smo stigli do borbe za odličje.

Centar Primorca smatra da se generacija talentovanih vaterpolista neće izgubiti.

– Mogu da izdvojim Radovića, Vučurovića, Draškovića koji su godinama profesionalno u vaterpolu – igraju Ligu šampiona i manje-više gotovi su igrači. Naravno, još su mladi, kao i ja i svi. Trebaće nam više utakmica. Tu je i golman Isljamović, kojem je trebalo dati šansu prije nekoliko godina da bude prvi golman. Mislim da se dokazao i siguran sam da će za nekoliko godina izrasti u vrhunskog golmana A reprezentacije. Mlađi iz generacije 2002-03, Vasilije Radović i Marko Mršić, bili su do posljednjih priprema sa A reprezentacijom. Hrabri što imamo kvalitet i što smo upravo na SP dali najbolje. Siguran sam da se ova generacija neće izgubiti, a može samo da napreduje. Budućnost smo crnogorskog vaterpola, zaključio je Perković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve