Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ražnatović: Gol u derbiju ostvarenje sna, Jezero novo dokazivanje

Prvog dana posljednjeg mjeseca u godini, Budućnost gostuje Jezeru u Bijelom Polju, na Gradskom stadionu u 13.00 časova

Nedjeljni derbi sa Sutjeskom pod Goricom (3:3) je prošlost, jer utakmice 17. kola domaćeg šampionata kucaju na vrata – igraju se već sjutra (srijeda, 1. decembar) širom Crne Gore.

A prvog dana posljednjeg mjeseca u godini, Budućnost gostuje Jezeru u Bijelom Polju, na Gradskom stadionu u 13.00 časova.

– Praktično nemamo odmora, napor je veliki, ali kako nama, tako i ostalima. Protiv Jezera želimo da osvojimo tri boda, na kraju krajeva to se očekuje od Budućnosti, poručio je mladi reprezentativac, Andrija Ražnatović.

”Plavi” su u dosadašnjem dijelu sezone odigrali dvije utakmice sa Plavljanima (poraz u prvenstvu 1:0, pobjeda u Kupu 3:1), a u samostalnoj Crnoj Gori Budućnost i Jezero su se sastali 10 puta – sedam pobjeda aktuelnog prvaka, dva remija i jedan poraz.

– Učinićemo sve da se sa gostovanja vratimo sa tri boda, jasan je 20-godišnji lijevi bek.

”Plavi” u Bijelo Polje putuju danas u 16.30 časova, a trener Aleksandar Nedović u autobusu neće imati sve igrače – Vasilije Terzić, Šaleta Kordić, Momčilo Raspopović, Igor Ivanović, Miloš Dragojević, Igor Ćuković i Bogdan Milić su povrijeđeni, dok Vladan Adžić odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona.

– Od početka sezone imamo problema sa povredama i kartonima, navikli smo na to. Koga nema, bez njega se mora i može. Svaka utakmica je meč za sebe, novo dokazivanje, posebno za nas mlađe, dok su stariji tu da nam pomognu.

Da se vratimo na nedjeljni derbi – podgorički tim je tri puta stizao vođstvo Sutjeske, imao zicere za eventualnu pobjedu, čak i sa igračem manje…

– Derbi je bio teška i zahtijevna utakmica sa puno borbe i trke. Nismo otvorili meč kako smo planirali i željeli. Međutim, vratili smo se do poluvremena, a sigurno da ostaje žal što nismo iskoristili neke zicere na 2:2. Mogli smo možda da dobijemo meč i da se približimo rivalu na tabeli.

Pored šest golova (Budućnost – Sutjeska 3:3), odličnog fudbala, derbi je bio spektakularan zbog navijača…

– Navijači su napravili vrhunsku atmosferu, navijali su i kad smo gubili, vatromet je oduševio sve… Napravili su atmosferu kakva se viđa širom Evrope u ozbiljnijim ligama, doprinijeli tome da se osjećamo kao pravi igrači. I najvažnije od svega, pomogli su nam da odigramo dobro jer imamo par igrača povrijeđenih već duži vremenski period, jasan je Ražnatović.

Mladi reprezentativac se prošle zime vratio u Budućnost, a debitantski gol za ”plave” je postigao baš u derbiju protiv Sutjeske – za 3:3 u 83. minutu.

– Da sam zamišljao tako prvijenac, ne bi se desio sigurno. Gol u derbiju, još ispod sjevera gdje su Varvari… To je taj trenutak o kome sanja svaki dječak koji počne da se bavi fudbalom u Podgorici. Sigurno da ostaje žal što nije bio za pobjedu, jer bi sve bilo ljepše, poručio je Andrija Ražnatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve