Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Razgovarali o transferu: Haland razgovarao sa Bajernom, ali Bavarci su odbili ponuđeni ‘paket’

Fantastične igre mladog napadača naravno nijesu prošle neopaženo kod velikih klubova, ali na kraju je on odlučio da potpiše za ekipu Borusije iz Dortmunda, čiji je član postao u januaru ove godine. Međutim, vrlo lako se moglo desiti da Norvežanin završi u minhenskom Bajernu, koji je međutim odustao od njegovog angažmana jer im je kompletan 'paket' bio preskup

Erling Haland potpuno je eksplodirao u dresu RB Salcburga na početku prošle sezone.

Haland, Foto: AFP

Fantastične igre mladog napadača naravno nijesu prošle neopaženo kod velikih klubova, ali na kraju je on odlučio da potpiše za ekipu Borusije iz Dortmunda, čiji je član postao u januaru ove godine.

Međutim, vrlo lako se moglo desiti da Norvežanin završi u minhenskom Bajernu, koji je međutim odustao od njegovog angažmana jer im je kompletan ‘paket’ bio preskup.

Kako navodi Bild, Bajern je pokazivao interes za Halanda 2017. i 2019. godine. U decembru 2019. godine je njegov otac Alf-Inge dao signal da su spremni da potpišu za bavarskog velikana, ali posao nije završen.

Razlog je bilo to što je mladi napadač tražio garantovanu minutažu. To mu Bajern nije mogao ponuditi pored Roberta Levandovskog i to je bio jedan od razloga što je njemački prvak odustao od angažovanja fantastičnog Norvežanina.

Takođe, njegov ugovor bi Bajern koštao gotovo 60 miliona eura. Platili bi ga Salcburgu 20 miliona eura, agent bi dobio tri miliona eura, a plata mladog fudbalera iznosila bi osam miliona eura godišnje. To je za Bajern bilo preskupo.

Ipak, kako Bild navodi Haland će biti 2022. godine također biti predmet razgovora u Bajernu jer će Levandovski imati 34 godine. Njegova cijena u tom trenutku iznosit će 75 miliona eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve