Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Raste pritisak: Sjedinjene države traže da se OI pomjere

Veliki broj nacionalnih olimpijskih komiteta pravi pritisak da se igre pomjere. Tome su se priključili i Amerikanci koji su poslali zvaničan dopis u kom traže da se igre ne održavaju

Olimpijske igre se neće održati ovog ljeta to je sada već jasno.

Bah, Foto: Ruply.tv

Veliki broj nacionalnih olimpijskih komiteta pravi pritisak da se igre pomjere.

Tome su se priključili i Amerikanci koji su poslali zvaničan dopis u kom traže da se igre ne održavaju.

Prije njih to su uradili Britanci, Kanađani, Australijanci.

“Zahvalni smo svim našim sportistima (1.780) što su podijelili sa nama njihova mišljenja i što su imali iskren doprinos dok se bavimo problemom zvanom Covid-19, a koji je u vezi sa Olimpijskim igrama. Sada smo uvjereni da smo čuli veliki broj mišljenja i razumijemo probleme sa kojima se naši sportisti suočavaju. Žalimo što ne postoji ishod koje bi mogao da riješi sve probleme sa kojima se suočavamo”, piše u saopštenju i dodaje se:

“Naš najvažniji zaključak je da, čak iako se zdravstveni problemi smanje do ljeta, da postoji ogromno remećenje okruženja za trening, doping kontrole i procesa kvalifikacija za OI i da sve ovo ne može da se reši na zadovoljavajući način. Na kraju, jasnije nego ikad je da je put ka odlaganju Igara najbolji, a mi ohrabrujemo MOK da preduzme sve korake kako bi obezbijedio sigurnost Igara i fer-plej uslove za sve”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve