Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Rastanak: Otišli svi igrači iz Srbije

Klub su napustili stranci, svi oni sa srpskim pasošem slobodni u izboru nove sredine su Igor Bašić, Aleksa Vidić, Nikola Đurić, Nikola Vukajlović i Dušan Stojiljković koji je od svih njih dao najveći doprinos osvajanju trofeja

Prijevremeni završetak sezone u crnogorskom fudbalu ozvaničio je i kraj saradnje Budućnosti sa nekoliko fudbalera koji su bili dio šampionske generacije.

Klub su napustili stranci, svi oni sa srpskim pasošem slobodni u izboru nove sredine su Igor Bašić, Aleksa Vidić, Nikola Đurić, Nikola Vukajlović i Dušan Stojiljković koji je od svih njih dao najveći doprinos osvajanju trofeja.

Brzonogi krilni napadač postigao je sedam golova u Telekom 1. CFL, a prethodne takmičarske godine sa ,,plavima je osvojio Kup. Nakon godinu i po provedenih u Podgorici mijenja ekipu.

“Brzo sam se uvjerio koliko je Budućnost veliki klub. Klub koji raste iz dana u dan. Drago mi je što sam imao priliku da nosim dres crnogorskog fudbalskog brenda. Proveo sam tamo lijepih 18 mjeseci, osvojio dva trofeja, vjerujem i da sam opravdao očekivanja navijača, ljudi iz uprave, stručnog štaba i javnosti generalno. Trudio sam se da u svakoj utakmici pomognem timu da ostvari cilj. U nekim mečevima sam bio starter, nekada sam ulazio sa klupe, a kada podvučem crtu zadovoljan sam ostvarenim. Svojim dojučerašnjim saigračima želim puno sreće, da nastave dominaciju na domaćoj sceni i naprave dobar rezultat u Evropi. Što se mene tiče, nijesam našao zajednički jezik za rukovostvom oko produženja ugovora. Od sada tražim novi klub”, rekao je Stoiljković za Arenu.

Nakon što je u Budućnosti otkriven prvi slučaj korona virusa, kompletna ekipa, sportski sektor i administracija poslati su u dvonedjeljni kućni karantin.

Iz samoizalacije su u međuvremenu pušteni igrači koji su se vratili svojim domovima u Srbiji.

Saradnja sa ,,plavima” za dvadesetak dana ističe ofanzivcu Vasku Kaleziću, a ovih dana treba da bude riješen status napadača Aleksandra Vujačića, kojem je takođe istekao ugovor. Odlazak je najavio desni bek Miloš Vučić, dok se u slučaju Periše Pešukića pita klub u čijem je vlasništvu beogradski Partizan.

Čelnici crnogorskog prvaka ranije su dogovorili povratak Velizara Janketića, koji je bio najbolji igrač Rudara u nedavno završenoj sezoni Telekom 1. CFL.

Očekuje se i dolazak štopera Pljevljaka Igora Ćukovića, koji će popuniti prazninu u centralnom dijelu odbrane nakon odlaska kapitena Stefana Milića u zagrebački Dinamo.

Na meti je i reprezentativni lijevi bek iz Zete Nemanja Sekulić.

Budućnost ima nekoliko mladih fudbalera na pozajmicama, od kojih je najbolji utisak ostavio Milan Vukotić, koji je u Iskri potvrdio ogroman potencijal.

Vjeruje se da omladinskog reprezentativca čeka ozbiljnija uloga u prvom timu Podgoričana, pogotovo što od naredne sezone važi pravilo da u svakom trenutku na terenu moraju da budu dva fudbalera ispod 21. godine.

Pod Goricom ostaju Vladan Adžić, Luka Mirković, Miloš Raičković, Vasilije Terzić, Petar Grbić, Dejan Zarubica i Grk Panajotis Moraitis, sa kojima je obnovljena saradnja.

,,Plavi” će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ime protivnika u prvom kolu (18-19. avgust) dobiće na žrijebu koji će biti održan 9. avgusta. Prva tri kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se na jednu utakmicu, a domaćin tog duela biće određen žrijebom. ,,Plej-of” runda igraće se na dva dobijena susreta. Planirano je da grupna faza Lige šampiona u sezone 2020/21. počne 20. oktobra.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve