Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Rasprodata Bundesliga: Navijači u Njemačkoj se uželjeli fudbala

Ovo je drugi vikend kako su na bundesligaškim stadionima ukinute mjere i ponovo se očekuju pune tribine, a da će zaista tako biti videlo se već u petak u podne kad su Keln i Herta objavili da su raspordali sve karte za subotnje mečeve

Dva od pet stadiona subotnjeg programa 29. kola Bundeslige bili su rasprodati još u petak u podne.

Na prvoj utakmici 29. kola Bundeslige između Štutgarta i Borusije Dortmund (0:2) u petak nije bio rasprodat stadion. Od ukupnog kapaciteta 60.449 mjesta zvanično je bilo popunjeno „samo“ 58.258.

Štutgart je izgubio važnu utakmicu u borbi za opstanak, ali su njihovi navijači i poslije poraza pokazali privrženost klubu i dali podršku fudbalerima. Nakon posljednjeg sudijinog zvižuka, pojavila se slika jedinstva navijača i igrača.

Iako je na Mercedes-Benc Areni vladalo veliko razočaranje na terenu, ispraćeno je ohrabrenjem sa tribina: publika je aplauzima pozdravila napore fudbalera iako nisu uspjeli da osvoje ni jedan bod.

Poruka je bila jasna: poslije ovog poraza važno je da se ekipa brzo podigne i vrati kako bi Štutgart u narednim važnim utakmicama osvojio toliko željene bodove u borbi za opstanak u elitnoj Bundesligi.

“Navijači su stvorili nevjerovatnu energiju na tribinama. Zaslužuju veliki kompliment. Nažalost, ovog puta nismo mogli da im uzvratimo koliko je trebalo. Ali uvjeren sam da ćemo, ako nastavimo ovako zajedno sa navijačima, postići cilj”, rekao je poslije meča za zvanični sajt kluba defanzivac Paskal Štencel.

Prvi meč 29. kola je odigran, a u subotu su na programu još pet. Ovo je drugi vikend kako su na bundesligaškim stadionima ukinute mjere i ponovo se očekuju pune tribine, a da će zaista tako biti videlo se već u petak u podne kad su Keln i Herta objavili da su raspordali sve karte za subotnje mečeve.

Jarčevi će pred svih 50.000 navijača dočekati ekipu Majnca, dok se već sad zna da će gradski derbi između Herte i Uniona posmatrati svih 74,649 gledalaca na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Ništa manja posjeta neće biti ni na ostalim stadionima, a ne treba nikog da čudi ako do početka mečeva još neki budu rasprodati.

Parovi 29. kola i kapaciteti stadiona:

Štutgart – Borusija Dortmund 0:2 (Gledalaca: 58.258)

od 15.30

Bajern – Augzburg (kapacitet stadiona: 75.000)

Volfsburg – Arminija Bielefeld (30.000)

Keln – Majnc (50.000 – rasprodato)

Grojter Firt – Borusija Menhengladbah (16.626)

18.30

Herta Berlin – Union Berlin (74,649 – rasprodato)

Nedjelja, 15.30

Bohum – Bajer Leverkuzen (27,599)

17.30

Ajntraht Frankfurt – Frajburg (51,500)

19.30

RB Lajpcig – Hofenhajn (47,069)

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve