Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Ramusović: Nećemo prije vremena podizati bijelu zastavu

Svjesne su i ''plave''“ snage vječito druge ekipe u mađarskoj ligi, ali i svojih mogućnosti koje žele da iskažu već u nedjelju

Mađarski FTC je u odličnom ritmu. Ubjedljiva pobjeda od 38:20 protiv Šiofoka, u derbiju prvenstva, kao i posljednja izdanja u elitnom takmičenju, potvrda su da će ovaj ovaj tim u nedjelju protiv Budućnosti igrati vrhunski rukomet.

Svjesne su i ”plave”“ snage vječito druge ekipe u mađarskoj ligi, ali i svojih mogućnosti koje žele da iskažu već u nedjelju.

– Posljednje dvije sedmice bile su naporne u smislu inteziteta treninga. Radili smo sa Krimom i odigrali utakmicu – kazala je Ema Ramusović.

U našem taboru ovakve mečeve doživljavaju kao praznik rukometa.

– Realno, o ovakvim duelima razmišlja se od početka sezone i ovakvi mečevi, što je prirodno, stvaraju pozitivan pritisak. O želji ne treba da pričam, koliko o izazovu i energiji koja mora da bude na 100 posto kako bi prevazišli sve prepreke. Kao i uvijek, daćemo sve od sebe da krajnji ishod bude u našu korist.

Prvotimka Budućnosti vidi opasnost sa svih strana. Vidi i mane mađarske ekipe.

– Jaka ekipa, odlično pokrivena na svim pozicijama. Podigli su formu, što im omogućava domaća liga gdje su, manje-više, sve utakmice neizvjesne. Pratili smo sve što su radili do sada, dosta znamo o njima, spremamo ih dobro, a u finišu smo priprema za ovaj najvažniji dio.

Najjača snaga FTC-a je napad, mana odbrana, konkretno slabije vraćanje, što je šansa za izabranice Bojane Popović.

– Veliki izazov je zaustaviti jaku bekovsku liniju. Moraćemo sto posto sebe da damo i probamo odbranom ”6-0” ili ”5-1” da ih poremetimo. Sve su to ozbiljni igrači, ali nećemo podizati bijelu zastavu prije vremena.

To što će ”plave” revanš igrati u Mađarskoj, za Emu nije problem.

– Nema navijača, sve je isto, mada je kod kuće ljepše igrati. U svakoj varijanti izazov je ogroman.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve