Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Ramusović: Moramo se izboriti sa kratkom klupom

Od devetog zaključno sa 29. januarom ''plave'' će odigrati čak pet utakmica, posljednje dvije sa najjačim Odenzeom i Đerom (obje kod kuće)

Budućnost je u novembru prošle godine, prije početka šampionata Evrope u Danskoj, patila zbog malog fonda utakmica.

U januaru, sve se promijenilo sada naše rukometašice pate zbog velikog broja mečeva.

Od devetog zaključno sa 29. januarom ”plave” će odigrati čak pet utakmica, posljednje dvije sa najjačim Odenzeom i Đerom (obje kod kuće).

Dug put utakmice

Putovanja do Bresta i Valčee, kao ekstra dodatak mečevima sa francuskom i rumunskom ekipom, bila su iscrpljujuća. Posebno povratak iz Rumunije (stigle juče popodne) kada su u ponoć krenule iz Valčee (pet sati po završetku meča), kako bi u ranim satima sa aerodroma u Bukureštu stigle kući.

I na sve to, Budućnost sjutra igra novi meč u Ligi šampiona sa Odenzeom!

– Težak raspored, puno utakmica i sve u kratkom periodu. Ali što je tu je. Nijesmo jedini u ovakvoj situaciji. Moramo se izboriti i sa umorom i sa kratkom klupom, sa manje iskustva u odnosu na start sezone i sa protivnicima, kazala je Ema Ramusović.

Sa novom godinom stigao je i dobar ritam na startu drugog dijela sezone Budućnost je pobijedila Borusiju i osvojila bod u Brestu, a prije dva dana seriju ,,plavih prekinula je Valčea u zaostalom meču 7. kola elitnog takmičenja.

– Odbrana je naš glavni adut, ali to nije bila u 1. poluvremenu. Loše smo ušle u meč sa rivalom koji je tražio maksimalnu pažnju i ozbiljnost. U nastavku smo se vratile u ritam, bolje igrale i to je ono što treba da gradimo i čemu treba da težimo.

Razigranost bekova rumunske ekipe odlučila je pobjednika.

– Svaki od bekova Valčee, koji je igrao protiv nas, je bek prve postave svojih reprezentacija. Vrlo su zahtjevni za čuvanje, a mi u prvom poluvremenu za njih nijesmo imali prave odgovore. Neke stvari nijesmo smjele da dopustimo, ali očigledno da smo morali i kroz ovo da prođemo kako bi u narednom periodu znale da se postavimo i nosimo sa sličnim situacijama. Znali smo pred meč što nas čeka, ali smo tek u drugom poluvremenu podigli nivo igre.

Mlade mogu puno

Ema je svjesna koliko organizam iscrpljuje napor od 60 minuta na terenu, ali smatra da se problemi samo glavom prevazilaze. Psihološki momenat za ono što ih čeka sjutra i 29. sa Đerom mogao bi da odigra važnu ulogu i približi ih bodovima.

– Nećemo tražiti izgovore, moramo da idemo dalje. Sve je do glave. Ne treba biti sto odsto u sportu i zaključiti kroz kakav smo napor prošli kroz dva meča u samo četiri dana. I to protiv kakvih ekipa. Sve nas je to istrošilo pokušaćemo da se uzdignemo, iako nemamo baš puno vremena konkretno za naredni meč sa danskom ekipom.

Može li Budućnost u subotu do još jedne senzacije protiv Odenzea koji je prošle sedmice ispustio pobjedu protiv Đera (meč završen bez pobjednika)?

– Možda sam dosadna, jer stalno ponavljam isto: Odbrana je naš adut! Od prvog minuta sa Odenzeom moramo da pokažemo jedinstvo u odbrani kako bi ušli u dobar ritam i pozitivan osjećaj prenijeli u napad. Poznajemo dobro protivnika koji, poput svih danskih ekipa, dosta trči. Čeka nas ponovo zahtjevna bekovska linija za koju ćemo, vjerujem, imati prave odgovore. Spremamo se za fizički težak meč, uz nadu da ćemo na kvalitetan način odgovoriti obavezama, a u napadu pokazati sve ono što je bilo dobro iz prethodne tri utakmice.

Za Emu su tri boda iz mečeva sa njemačkim i francuskim predstavnikom u Ligi šampiona dobra zaliha za buduće obaveze.

– Srećna sam zbog pobjede i remija protiv jakih ekipa. Srećna sam zbog Bojane koja je prvi put u ulozi glavnog trenera i srećna sam kako smo se prezentovale. Nadam se da ćemo tako nastaviti.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve