Šampion je imao dosta problema tokom jeseni u vidu povreda Stefana Cicmila, Milutina Osmajića i Bojana Cigera, a taj negativni trend se nastavio na početku pripreme za proljećnji dio Telekom 1. CFL koji počinje 18. februara.

Foto: Printscreen

Iskusni Nikola Rakojević ni na jednom treningu nije imao sve igrače (nedostajala po dvojica trojica), a to se najbolje vidjelo na pripremnim utakmicama.

Sutjeska je prvo riješila Dečić 2:0, a juče je bila bolja od Bokelja (4:1), a zbog skraćene rotacije Rakojević je morao da pojedince drži po 90 minuta na terenu što nije praksa u uvodnom dijelu priprema.

“NaNajveći naš problem je što nismo bili kompletni od početka. Nemanja Nedić je zaradio upalu pluća, Cicmil je zbog temperature preskočio posljednjih par dana, Ciger se još nije oporavio jer osjeća posljedice od jesenje povrede. I Marko Vuković je imao problema, pa nam se priključio prije dva dana”, rekao nam je Rakojević, koji ne podliježe nikada nije, niti će negativnom razmišljanju…

“Ako je već trebalo sve to da se desi, neka se desilo na početku, kako bismo u prvenstvo ušli dosta svježi”.

Dvostruki uzastopni prvak, a četvorostruki ukupno, prethodnih 14 dana je trenirao u svom Nikšiću, a vrijeme je poslužilo “plavo-bijele”.

“Uprkos tim nekim problemima, odradili smo sve što smo donekle zamislili. Imali smo 20 treninga, jedan test, dvije prijateljske utakmice. To je sasvim dovoljno da igrači imaju što se kaže “i u nogama i u plućima””, jasan je Rakojević.

A potpuno je jasno da Cicmil, Osmajić i Ciger koji su propustili dobar dio jeseni ili cijelu jesen nisu na nivou ostalih kolega A treba da predstavljaju osvježene za proljeće u kome će Sutjeska juriti duplu krunu minus osam u odnosu na Budućnost, te trofej Kupa…

“Ciger trenira, ali ne može da radi što rade ostali, jer osjeća bolove. Osmajić je nekako bolje podnio rad od svih, Cicmil je radio korektno, ali sve to mora još da sačeka. Jednostavno, moraju da osjete i napor i teren”.

Nikšićani se sjutra (petak) sele u Gabelu gdje će učestvovati na memorijalnom turniru “Andrija Anković” koji su osvajali prethodne dvije godine. Protivnici će im biti domaći GOŠK, Neretvanac i Zrinjski, a igra se po sistemu polufinale i finale.

A onda se od 24. januara sele u Međugorje gdje će boraviti do 4. februara, odigraće tri utakmice protiv Borca iz Čapljine, Igmana iz Konjica i Rudeša, pa će se vratiti u grad “piva i čelika”.

“Ako sve bude kako treba, a trebalo bi, do povratka ćemo odigrati sasvim dovoljno utakmica za taj period. Pred put ćemo sve da vidimo kakva je situacija sa igračima, pričaćemo sa svima, vidjećemo ko će putovati”, podvukao je Rakojević, koji je dodao da su dogovorene utakmice sa Grbljem i Mornarom po povratku u Nikšić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve