Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Rakojević: Fokusirani smo na Zetu

Rakojević će za 20 dana, u revanšu, ponovo moći da pruži priliku kombinovanom sastavu, što znači da će većina standardnih prvotimaca biti apsolutno fokusirana na šampionat, bar dok ne saznaju ko ih očekuje u četvrtfinalu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja

Nikšićani su ,,na pola gasa” završili posao s Lovćenom, što ne čudi ako se zna da se u ovoj osmini finala Kupa Crne Gore sastaju šampion i aktuelni lider prvoligaške tabele sa timom koji je fenjeraš u drugoligaškom društvu. Lovćen je, tačnije, posljednji put Sutjesku porazio u martu 2014. godine.

Rakojević, Foto: FK Sutjeska

No, zbog toga je Nikola Rakojević ovog puta i dao šansu mlađim i fudbalerima koji se u dosadašnjem dijelu šampionata nijesu mogli pohvaliti minutažom. I, ponovo, bio je domaćin nadmoćniji, od početka. No, na golove se čekalo u nastavku. Vlaisavljević je prvi pogodio, nakon sat igre, a onda je iskusni strateg ,,u vatru” ubacio Kojaševića, Ćetkovića i Erakovića. I, drugačija je bila igra nikšićkog tima.

Dakle, moglo bi se sa sigurnošću konstatovati da su “plavo-bijeli” već obezbijedili prolaz u narednu rundu takmičenja i da već mirne glave mogu razmišljati o prvenstvenim izazovima, o susretu sa Zetom, koji igraju već u subotu kraj Bistrice.

“Ovo nam je dobra uvertira za meč sa Zetom. Nadam se da ćemo slaviti protiv tima iz Golubovaca i da ćemo zasluženo i zadovoljni ući u novu prvenstvenu pauzu. Cetinjani imaju mladu ekipu, bili smo i prije meča apsolutni favoriti, ali ovo je, svakako, bila dobra provjera za nas u ovom momentu. Sad se okrećemo šampionatu, a on je iscrpljujući i težak. Sad smo fokusirani na Zetu, a očigledno je to ekipa koja se razlikuje od ostalih. Igraju tvrdo, primili su svega tri gola i samo sedam pogodaka postigli, ali su četvrti na tabeli. Ako mi postignemo pogodak na početku i ako dobro otvorimo utakmicu, onda ne bi trebalo da bude problema. Imamo ekipu za najveće izazove i mislim da smo spremni na dugotrajnu trku. To je Nikšićanima i minulih sezona donosilo rezultat”, kazao je nakon meča s Lovećenom standardni prvotimac Sutjeske Marko Ćetković, koji je u tom okršaju dobio priliku da igra tek posljednjih 20 minuta.

Rakojević će za 20 dana, u revanšu, ponovo moći da pruži priliku kombinovanom sastavu, što znači da će većina standardnih prvotimaca biti apsolutno fokusirana na šampionat, bar dok ne saznaju ko ih očekuje u četvrtfinalu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve