Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Za mene je dobro što su OI pomjerene za godinu

Sigurna je da to što su Olimpijske igra pomjerene za godinu njoj ide u korist, jer će kako kaže, narednog ljeta biti u boljoj formi

Crnogorska atletičarka Kristina Rakočević je nakon samo tri mjeseca provedena na koledžu u Majamiju, morala da se vrati u Crnu Goru zbog pandemije koronavirusa. Ipak, sigurna je da to što su Olimpijske igra pomjerene za godinu njoj ide u korist, jer će kako kaže, narednog ljeta biti u boljoj formi.

Foto: ASCG

“Desilo se tako, viša sila, sada ostaje samo da vjerujem da će brzo da prođe. Znam da sam ovaj korak mogla da napravim i ranije, ali jednostavno nijesam osjećala da je to dobro za mene. Nijesam bila spremna za to, nijesam željela ništa da radim na silu. Ljudi se mijenjaju, sazrijevaju, tako da sam odlučila da krenem tim putem. I napravila sam pravu stvar, Univerzitet u Majamiju mi pruža sve uslove da se razvijam, prije svega kao ličnost, a zatim kao sportista. Tri mjeseca sam provela tamo, taman sam se prilagodila na potpuno drugačiji život i obaveze, kada se sve ovo dogodilo. Ali, proći će i sve će ponovo da bude kao prije”, kazala je Kristina za sajt COK-a.

Ona je 2016. godine u Poljskoj postala juniorska prvakinja svijeta u bacanju diska, ali nije napredovala kako se očekivalo. Ipak, pred njom je puno vremena da ostvari sve snove.

“Sa jedne strane, dobro je za mene što su Igre pomjerene za godinu, jer dobijam vrijeme da se spremim i pokušam da dođem do norme. Sa druge strane, žao mi je sportista koji su već imali olimpijsku vizu, koji su se pripremali za nastup i sve svoje ciljeve posvetili Tokiju. Ja ću, u svakom slučaju, pokušati sve da narednog ljeta budem na Igrama“, kaže Kristina.

Bila je dvije nedjelje u karantinu u Igalu, a sada je u svom Tomaševu gdje radi indvidualno.

“Ispunjavam to, moram koliko-toliko da održim ritam. Takođe, imam onlajn predavanja, sve je dogovoreno, sve ide po planu, tako da – prolaze dani brzo, ali i u nadi da ćemo se uskoro svi vratiti redovnim obavezama“, kazala je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve