Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Raičković optimista: Vjerujem da bi mogli da stignemo Sutjesku

Plavi su se otrgli iz zagrljaja Iskre na drugoj poziciji, a razliku za vodećom Sutjeskom smanjili su na 10 bodova. I dalje je to veliki zaostatak za Nikšićanima, s tim što izabranici Aleksandra Nedovića ne gube vjeru u veleobrt trke za titulu

Budućnost je napravila blagi pomak na tabeli nakon pobjede nad Podgoricom (2:1) u 22. kolu Telekom 1. CFL.

”Plavi” su se otrgli iz zagrljaja Iskre na drugoj poziciji, a razliku za vodećom Sutjeskom smanjili su na 10 bodova.

I dalje je to veliki zaostatak za Nikšićanima, s tim što izabranici Aleksandra Nedovića ne gube vjeru u veleobrt trke za titulu.

– Odigrali smo dobar meč protiv Podgorice. Bili smo bolji, imali mnogo prilika i na kraju zasluženo slavili. Prišli smo lideru na 10 bodova i vjerujem da je to razlika koju možemo da stignemo – za Pobjedu kaže Miloš Raičković, koji nastavlja:

– Nije lako juriti tim koji je ispred tebe. Stalno smo pod pritiskom i moguće da to utiče na mlade igrače. Ipak, pružamo dobre partije na startu proljećne polusezone. Upisali smo dvije pobjede, a mogli smo i treću protiv Iskre u gostima. I u toj utakmici smo stvorili veliki broj šansi i bili nadomak preokreta poslije dva gola minusa. Umjesto trijumfa, izgubili smo na samom kraju. Dešava se, to je fudbal, ako je već moralo – bolje sada nego kada se bude lomilo prvenstvo – ističe iskusni vezista.

Da bi ”uhvatili” najvećeg rivala, nije dovoljno da Ivanović i društvo imaju samo igru.

Neophodan je kontinuitet pobjeda.

– Nadam se da će duel sa Podgoricom biti prekretnica. Očekujem da se podignemo, da ispravimo neke stvari, a ono što je dobro – da bude još bolje. Napredovali smo u odnosu na jesen i vjerujem da će nas i rezultati ispratiti – rekao je Raičković.

Fudbaler ”plavih” iza sebe ima najbolju polusezonu u karijeri, ako bi se gledale lične brojke.

Postigao je rekordnih osam golova, a učinak je mogao da popravi upravo protiv Podgorice.

Spriječio ga je golman Nikola Ivezić koji je Raičkoviću u 88. minutu odbranio penal.

– Ostaje žal zbog neiskorišćenog jedanaesterca, ali nijesam previše tugovao jer smo pobijedili. Dajem sve od sebe i trudim se da nastavim jesenji ritam. Nijesam dao gol u prethodna tri kola, ali uopšte nije bitno ko će biti strijelac – važno je da Budućnost preskače prepreke. Što se mene tiče, u svakom trenutku ću dati maksimum kako bih pomogao ekipi da ostvari cilj. Ako uz to dođu golovi – još bolje.

Podgoričani u narednoj rundi prvoligaškog karavana gostuju Dečiću. Utakmica se igra u subotu, od 14 časova u Tuzima.

– Dečić je ozbilja ekipa. Odlično su se pojačali i biće silno motivisani protiv nas. Biće zahtjevan meč – zbog rivala i terena – ali naše se zna. Idemo na sva tri boda. Spremni smo i želimo da nastavimo potjeru za vodećim timom lige – ističe Raičković.

Budućnost sjutra gostuje Dečiću, u srijedu dočekuje Zetu, pa idućeg vikenda ide na derbi sa Sutjeskom kraj Bistrice. Prije dvoneđeljne pauze, ”plavi” će ugostiti Jezero.

Paklen raspored u zgusnutom rasporedu…

– Naporan je ritam, ali zbog toga smo trenirali tokom zime. Imamo težak raspored, ali ima ga i Sutjeska. Očekujem da do novog derbija priđemo bliže Nikšićanima, a onda bi pobjedom kraj Bistrice mogli potpuno da se vratimo u trku za titulu. Treba razmišljati od utakmice do utakmice. Prvo da prebrodimo gostovanje u Tuzima. Smatram da taj meč može da odredi dalji tok prvenstva – zaključio je Raičković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve