Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Raičković nakon prekida serije plavih: Poraz u najboljem trenutku

Nakon 23 vezane utakmice bez negativnog epiloga u prvenstvu, ,,plavi“ su izgubili od Zete pod Goricom (1:0) u 27. kolu Telekom 1. CFL

Uoči šampionskog slavlja Budućnost je ispustila rekordnu seriju bez poraza.

Nakon 23 vezane utakmice bez negativnog epiloga u prvenstvu, ,,plavi“ su izgubili od Zete pod Goricom (1:0) u 27. kolu Telekom 1. CFL.

Rezultat nije mnogo poremetio Podgoričane koji u srijedu ili eventualno u neđelju mogu teoretski da osvoje trofej.

– Nikada nije prijatno kada se izgubi, pogotovo nakon istorijske serije koju smo napravili, ali ako je poraz morao da se desi – desio se u najboljem trenutku. Zašto najboljem? Zato što nas je opomenuo pred završnicu sezone u kojoj nas očekuje borba za trofej Kupa. Titula je na pragu, ali želimo da osvojimo i masovnije takmičenje. Još jednom smo shvatili da možemo da pobijedimo samo kada pružimo maksimum, rekao je vezista Miloš Raičković.

Po hladnom vremenu, kiši i vjetru izabranici Mladena Milinkovića nijesu se najbolje snašli.

Barem ne onako kako to rade u posljednjih sedam mjeseci od kada im mjeru nije uzeo nijedan rival sa domaće scene.

– Nijesmo odigrali loše, ali izostala je konkretnost u završnici. Nijesmo iskoristili nijednu šansu, a tako obično biva u fudbalu – dođe kazna za promašaje. Nas je stigla u samom finišu kada je Zeta dala gol iz kontre. Izvući ćemo pouke i nastojati da dižemo formu pred odlučujuće mečeve, ističe Raičković.

Tabela otkriva koliko je Budućnost dominantna u crnogorskim okvirima.

Još jesenas je bilo jasno da će postati prvi naš klub sa pet titula, a prvi put u skoro stogodišnjoj istoriji ”plavi” mogu da osvoje duplu krunu.

– Imamo 21 bod prednosti na vrhu tabele i pitanje je trenutka kada ćemo riješiti prvenstvo. Ne opterećujemo se da li će to biti u srijedu ili u neđelju. Može da bude i poslije toga. Mirni smo. Pokazali smo ove sezone da smo najbolji, ali ne zadovoljamo se samo titulom. Cilj je dupla kruna i uradićemo sve da u svoje vitrine donesemo i pehar Kupa. Ova generacija ima snage za tu vrstu uspjeha, iako znamo da neće biti lako – ni u polufinalu, a ni eventualno u finalu masovnijeg takmičenja, poručio je dvadeset sedmogodišnji fudbaler sredine terena.

Podgoričani u naredna dva kola igraju sa najbližim pratiocima – sredinom sedmice dočekuju Dečić, pa gostuju Sutjesci u neđelju.

– Idemo redom. Uvijek na pobjedu. Očekujem tvrdu utakmicu protiv Dečića. Oni su takva ekipa. Imaju kvalitet, igraju agresivno. Zaslužuju pohvale za sve što su postigli od početka prvenstva i za trenutno drugo mjesto. Ipak, gledamo sebe. Kada smo na nivou, nema problema za učinak. Bolji smo i to želimo da potvrdimo u novom međusobnom duelu na našem terenu, kazao je jedan od najboljih igrača ”plavih”.

Povreda je usporila Raičkovića koji je pauzirao mjesec prije nego se vratio u tim za Zetu.

Koštalo ga je to nastupa za reprezentaciju u martovskom terminu kvalifikacija za Mundijal, budući da je bio u planovima selektora Miodraga Radulovića.

– Preskočio sam pet utakmica u ligi, a nijesam mogao da odgovorim ni potrebama nacionalne selekcije. Žao mi je zbog toga, ali povrede su sastavni dio sporta. Na meni je da radim još jače i bolje, te zaslužim poziv selektora Radulovića u narednim akcijama. Sada sam zdrav, osjećam se dobro i očekujem da budem sve bolji iz meča u meč, – zaključio je Raičković

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve