Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Raičković: Moramo da se vratimo na pravi put

Nakon četiri vezana poraza na ino sceni, uz gol razliku 1:13, ''plavi'' nijesu pronašli komadić mira na premijeri prvenstva. Podgoričani su remizirali sa Mornarom (1:1) na svom terenu, što je peta uzastopna takmičarska utakmica u kojoj nijesu osjetili slast pobjede

Evropa je završena neslavno, a novu sezonu u Telekom 1. CFL Budućnost je otvorila – kiksom.

Nakon četiri vezana poraza na ino sceni, uz gol razliku 1:13, ”plavi” nijesu pronašli komadić mira na premijeri prvenstva.

Podgoričani su remizirali sa Mornarom (1:1) na svom terenu, što je peta uzastopna takmičarska utakmica u kojoj nijesu osjetili slast pobjede.

– Rezultat je realan, a sa njim ne možemo da budemo zadovoljni. Protivnik je imao nekoliko dobrih šansi u prvom poluvremenu, a mi u drugom. Očekivali smo pobjedu poslije loših partija na evropskoj sceni, ali ni prvenstvo nijesmo započeli kako treba. Za nas je neuspjeh kada ne upišemo tri boda u domaćoj ligi, ali za razliku od Evrope – ovdje ima mnogo više prostora za ispravku. Vjerujem da ćemo se brzo vratiti na željeni nivo i opet pobjeđivati u kontinuitetu – rekao je Miloš Raičković za Arenu.

Budućnost je doživjela blamažu epskih razmjera nakon što je od Helsinkija primila sedam, a od Toršavna sa Farskih Ostrva šest golova.

Igrom se nije proslavila ni protiv povratnika u elitni rang crnogorskog fudbala.

Mučenje u prvom poluvremenu upravo je prekratio Raičković na sebi svojstven način – efektnim udarcem sa dvadesetak metara kada je poslao loptu u malu mrežu.

Idealan trenutak za vođstvo. Umjesto da to bude olakšanje u nastavku – ”plavi” su primili pogodak za izjednačenje u 60. minutu, a u posljednjih pola sata nijesu imali snage da prelome meč u svoju korist.

– Dao sam gol koji u ovom teškom trenutku znači na planu samopouzdanja, ali ne mogu da se radujem i budem srećan kada nijesmo pobijedili, kada nam se ovo dešava. Razočaranje je veliko poslije Evrope i svima nam je teško. Trebaće vremena da se to preboli. Zaboraviti je teško. Učinak na ino sceni je katastrofalan i znak je ozbiljne krize. Mislim da igra nije toliki problem, koliko je stvar u psihološkom padu. Moramo što prije da se podignemo i krenemo naprijed – ističe reprezentativni vezista.

Gdje je nestala Budućnost koja dominira crnogorskim fudbalom?

– Pitanje na koje ni mi nemamo odgovor. Ispali smo iz forme, ne ide nam… Moraćemo da se pogledamo u oči i nađemo rješenje za sve ovo. Nije prijatno, nijesmo na ovo navikli ni sebe, ni navijače, niti crnogorsku javnost. Sada je bitno da vratimo samopouzdanje, da vjerujemo i ostvarimo pobjedu u narednom meču. Jedan trijumf donijeće pozitivniju priču – naglašava Raičković.

Ceh lošim rezultatima u Evropi platio je trener.

Uprava je raskinula saradnju sa Mladenom Milinkovićem i za šefa stručnog štaba postavila Aleksandra Nedovića.

Četrdeset dvogodišnji Podgoričanin ostavio je trag kao fudbaler u dresu Budućnosti, a sada će imati priliku da to uradi i kao kormilar ”plavih”.

Nedović od danas stupa na snagu…

– Vjerujem da ćemo zajednom sa novim trenerom biti bolji, da ćemo početi da igramo onako kako možemo i pišemo pobjede u serijama. Očekujem upješnu saradnju i Budućnost kakvu svi želimo – poručio je Raičković.

Budućnost u narednom kolu gostuje Iskri, prethodnoj Nedovićevoj ekipi.

– Iskra je zadržala kostur tima, a pored toga dovela pojačanja. Uspješno su započeli sezonu i imaju četiri boda iz dvije utakmice. Biće teško u Danilovgradu, ali uradićemo sve da osvojimo tri boda. To je naša obaveza – zaključio je Raičković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve