Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Raičević: Očekivali smo više, ali smo početničkim greškama poklanjali bodove

Pojačanja u liku Miloša Kalezića i Petra Vukčevića za mnoge su djelovala kao jasan signal da bi Titograd trebao da bude sigurno van opasne zone. Ali sam početak donio je negativnu seriju, otkaz tadašnjem treneru Zoranu Govedarici, pa je već tada moglo da se nasluti da Titograd čeka još jedna teška polusezona

FK Titograd još jedan ”raspust” dočekuje u donjem dijelu tabele. Nakon turbulentne sezone u kojoj su ”romantičari” spasili život u foto-finišu i uz dosta sreće (na penale), činilo se da će se na Starom aerodromu napraviti zaokret.

Pojačanja u liku Miloša Kalezića i Petra Vukčevića za mnoge su djelovala kao jasan signal da bi Titograd trebao da bude sigurno van opasne zone. Ali sam početak donio je negativnu seriju, otkaz tadašnjem treneru Zoranu Govedarici, pa je već tada moglo da se nasluti da Titograd čeka još jedna teška polusezona.

I, bilo je tako. Titograd je imao rezultatsku krizu, znao da iznenadi, ali je na kraju završio u opasnoj zoni – sa pet bodova više od ”fenjeraša” Petrovca i isto tolikim zaostatkom za Jezerom, koje je na ”sigurnomׅ”.

– Sigurno da smo očekivali više,iskren je na početku razgovora Mirko – Ćiro Raičević, nekadašnji kapiten Titograda, a sada pomoćni trener.

Sam početak sezone bio je turbulentan.

– Vjerovali smo da ćemo nakon teške sezone napraviti iskorak. Igrali smo sa velikim brojem mladih igrača, nije sve išlo očekivano, došli do baraža, koji smo uspjeli da izvučemo. Očekivali smo da će i ti mladi igrači sada stariji za jednu sezonu, iskusniji, uspjeti da budu u dobrom ritmu, ali krenulo je sa dosta problema jer smo u prva četiri kola osvojili samo bod, objašnjava Raičević.

Titograd je brzo reagovao nakon Govedarice, koji nije ispunio očekivanja, stigao je iskusni stručnjak Nikola Rakojević. Ni Pecu nije bilo lako, jer nema magični štapić, ali su ,,crveni“ uspjeli da odreaguju.

– Napravljena je reakcija, mnogo toga se promijenilo Pecovim dolaskom. Nakon rezultatske krize, savladali smo Zetu, iznenadili Sutjesku, Podgoricu, slavili važnu pobjedu u Petrovcu, prisjeća se Raičević.

Na kraju, bodovni saldo, ipak, nije zadovoljavajući.

– Kada se pogledaju neki mečevi, poput Zete, Sutjeske, jasno je da smo početničkim greškama poklonili rivalima neke bodove, zbog čega bi sada mogli imati i bolji učinak, ističe mladi stručnjak.

Za razliku od gotovo svih ostalih prvoligaša, Titograd je jedini tim koji nije morao da brine koja dva igrača će biti ”bonus” (odnosno igrači do 21 godine), jer je takvih u startnoj postavio imao od šest do osam.

– To je svakako lijep primjer, ali sadašnja pozicija i bodovni učinak ne mogu da budu nešto čime smo zadovoljni. Mnogi klubovi sada traže upravo mlade igrače, jer imaju taj problem, dok smo mi po tom pitanju mirni. U startnoj postavi imamo šest, sedam ili čak osam igrača do 21 godine, ali nedostaje nam možda iskustva, kazao je Raičević.

Odlaskom prvog strijelca Mrvaljevića, definitivno je jasno da se Titograd mora pojačati.

– Marko se nakon dobrih partija vratio u Budućnost, a nama sada treba napadač. Da li će to biti mladi ili neki iskusniji igrač vidjećemo. Nastojaćemo da u svakoj liniji tima dovedemo pojačanje, jer nas čeka izazovna polusezona, naglasio je Raičević, uz napomenu da pripreme za drugi dio sezone počinju 11. januara.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve