Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Raičević: Morale smo biti strpljive protiv Japana, meč protiv Rusije kao finale

Milena Raičević ističe da je bilo neophodno strpljenje u igri, kako bi se osvojila dva važna boda

Rukometašice Crne Gore savladale su domaćina Japan 30:26, u prvom meču Glavne faze Svjetskog šampionata.

Raičević, Foto: Ihf.info

Majda Mehmedović je sa tri gola u finišu bila jedan od junaka pobjede nad domaćinom.

“Očekivali smo jako tešku utakmicu, Japan je nezgodna ekipa. Tražile su od danas fokus 60 minuta. Imaju sjajne finte i nije bilo lako. Na kraju se radujemo jer smo upisale prvu pobjedu u novoj grupi. Slijedi dan odmora i priprema fizička i psihička za jaku Rusiju. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti i dati maksimum na terenu”, rekla je rukometašica Budućnosti.

Milena Raičević ističe da je bilo neophodno strpljenje u igri, kako bi se osvojila dva važna boda.

“Svjesne smo od starta bile koliko nam ne leži Japan, što smo osjetile i na prošlom Svjetskom prvenstvu. Morale smo da budemo strpljive i pametne tokom svih 60 minuta, što nas je dovelo do pobjede. Imamo dan pauze da se oporavimo i spremimo najvažniji meč za nas na prvenstvu protiv Rusije. To će biti još jedno finale za nas”, ističe srednji bek “lavica”, kazala je Raičević.

Jovanka Radičević je sa osam golova bila naša najefikasnija igračica.

“Navikli smo od početka da igramo dramatične mečeve. Važno je da smo na kraju srećne i zadovoljne. Težak meč je za nama jer nismo često igrale protiv Japana. Ponosna sam jer smo dale maksimum, vjerovale i zasluženo pobijedile”, istakla je Radičević.

Slijedi meč protiv sjajne Rusije.

“Znamo da Rusija igra jako dobro, ali treba da vjerujemo jer smo pokazale da možemo sa svima. Izgubili smo od Španije golom razlike, ali smo cijeli meč bile bolje, makar ja tako mislim. Smatram da one treba da misle o nama, a ne mi o njima. Znam da ovo nije maksimum ovog tima i vjerujem da će to biti protiv Rusije. Želimo da iskoristimo svaku šansu, ali idemo korak po korak”, poruka je desnog krila našeg tima.

Crna Gora i Rusija igraće u utorak od sedam sati po našem vremenu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve