Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Raičević: Đer glavni rival

U dobrom raspoloženju nakon Svjetskog prvenstva u Japanu i u kompletnom sastavu, izabranice Dragana Adžića odradile su prvi trening nakon pauze i krenule sa uigravanjem za izazove koji ih očekuju od kraja januara, kada će pored švedskog tima, za rivale u glavnoj rundi elitnog takmičenja imati aktuelnog šampiona Evrope – Đer i slovenački Krim

Rukometašice Budućnosti počele su pripreme za nastavak sezone i glavnu rundu Lige šampiona, koju otvaraju 25. januara kada u Podgoricu stiže švedski Savehof.

Raičević, Foto: Cdm.me

U dobrom raspoloženju nakon Svjetskog prvenstva u Japanu i u kompletnom sastavu, izabranice Dragana Adžića odradile su prvi trening nakon pauze i krenule sa uigravanjem za izazove koji ih očekuju od kraja januara, kada će pored švedskog tima, za rivale u glavnoj rundi elitnog takmičenja imati aktuelnog šampiona Evrope – Đer i slovenački Krim.

“Svjetsko prvenstvo je iza nas, najbitnije da smo sve zdrave. Bilo je naporno, dosta utakmica, a sad kreću nove obaveze, drugi dio sezone, koji nam je odlično znamo veoma bitan. Ovaj period ćemo iskoristiti da se pripremimo, vjerujem na najbolji način i da ćemo odigrati sve utakmice u Ligi šampiona kako se očekuje od nas. Počele smo na vrijeme, nakon odmora koji nam je bio potreban. Najbitnije da imamo dovoljno želje da radimo i spremne dočekamo glavni dio Lige šampiona”, kazala je kapitenka Milena Raičević.

U taboru našeg šampiona očekuju bolja izdanja nego u grupnoj fazi, koju su završile sa četiri pobjede i dva poraza.

“Ima mjesta za napredak i u odbrani i napadu”.

Budućnost će do starta Lige šampiona i prvog meča sa Savehofom u ”Morači” 25. januara, učestvovati u Ljubljani na turniru Regionalne lige, na kome će 11. i 12. januara igrati protiv Jagodine i domaćina Krima.

U glavnu rundu, ”plave” su prenijele četiri boda, dok Đer i Brest imaju po osam. Krim i Savehof imaju po dva, dok je Ramniku Vlčea bez bodova.

“Važna nam je svaka utakmica, ali realno gledano mislim da će nam Đer biti glavni rival u glavnoj rundi. Sa njima će nam trebati mnogo više nego u svim utakmicama iz prvog dijela. Sve je na nama, vjerujem da ćemo uspjeti da odigramo dobrbe utakmice protiv njih. Bitno je da dobijemo protivnika koji će nam odgovarati za četvrtfinale, a ko god da dođe naša igra će nam biti najvažnija. Želja je da pobijedimo što više protivnika, zbog stvaranja dobrog osjećaja”, zaključila je Raičević.

Desni bek Barbara Lazović tokom Svjetskog prvenstva u Japanu bila je jedna od rijetkih iskusnijih igračica koja je bila na raspolaganju treneru Draganu Adžiću.

“Bila sam tu, trenirali smo, a to vrijeme iskoristili za sanaciju nekih povreda i za dodatnu fizičku spremu. Prvenstvo je prošlo, kratak odmor i moramo da se fokusiramo na to što nas čeka u drugom dijelu. Moramo se za svaku utakmicu posebno spremati. Vidjeli ste na Svjetskom prvenstvu da je rukomet postao baš izjednačen. Moramo sve rivale da respektujemo. Krim je dobro igrao sa Đerom. Idemo korak po korak, a sve zavisi od nas. Znamo gdje smo bile loše u prvom dijelu i to mora da popravimo, naročito segmenat vraćanja”, kazala je Lazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve