Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Utakmice se ne dobijaju kad hoćeš, nego kad zaslužiš

Hrabri sokoli nakon pobjede protiv Letonije u Rigi dočekuju Gibraltar, a selektor Miodrag Radulović smatra da se utakmice ne dobijaju kad hoćeš, nego kad zaslužiš.

Fudbaleri Crne Gore sjutra igraju drugu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

”Hrabri sokoli” nakon pobjede protiv Letonije u Rigi dočekuju Gibraltar, a selektor Miodrag Radulović smatra da se utakmice ne dobijaju kad hoćeš, nego kad zaslužiš.

Jasno je, dakle, šta se traži od igrača u duelu sa autsajderom.

– Maksimalna ozbiljnost, maksimalna koncentracija, maksimalna energija, jasan je Radulović, koji je podsjetio na dva meča iz prošlosti – remi sa Lihtenštajnom i poraz od Jermenije.

– Taj meč sa Lihtenštajnom, 2014. godine, jeste opomena – bilo je 0:0, nismo tada igrali u najjačem sastavu, a kada su ušli najbolji bilo je kasno. Dalje, Gibraltar je prije dvije godine pobijedio Jermeniju u gostima 2:0, a Crna Gora je izgubila od te Jermenije 3:2. Mislim da je sve jasno, naglasio je Radulović.

Gibraltar je ekipa iz posljednjeg šešira….

– Oni su zajedno 30 dana, okupili su igrače iz domaće lige, a kada je riječ o nacionalnim timovima – homogenost je najvažnija. Oni to imaju. U sastavu imaju i igrače iz nižih engleskih liga… Norveška ih je dobila 3:0, ali je na gol čekala do 44. minuta.

Dovoljno razloga za oprez, ističe selektor….

– Moramo da budemo mirni, strpljivi, organizovani i spremni na njihov dupli blok, kazao je Radulović.

Dupli blok je razbija sa strana….

– Igraćemo sa dva napadača i dva krilna igrača. Cilj nam je da dobijamo situacije jedan na jedan, da raširimo protivnika, tražiću od igrača i da šutiraju iz daljine, to može da bude opcija. Moramo da dođemo u poziciju da iskoristimo kvalitet koji je na našoj strani. Mi želimo da pobjedom udarimo pečat na ono što smo uradili u Letoniji”.

Cilj je da se sa šest bodova dočeka Norveška u utorak…

– To ne krijemo, a ne krijemo i da imamo velike ambicije u ovom takmičenju, naglasio je Radulović.

Dilema je da li će Stevan Jovetić igrati od početka, ili će biti na klupi.

– On želi da igra, naravno, ali moramo dobro da procijenimo. Paklen je raspored, tri meča su u sedam dana, rotacija će sigurno biti”, naglasio je Radulović.

U sastavu za Gibraltar, ali i za Norvešku, sigurno neće biti Nikole Vukčevića, dok se Žarko Tomašević oporavio.

Meč Crna Gora – Gibraltar igra se sjutra od 15 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve