Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Upisali smo dvije pobjede, želimo i treću, ne plašimo se Halanda

Meč sa Skandinavcima biće najteži ispit za naš nacionalni tim od starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Poslije trijumfa nad Letonijom i Gibraltarom, selektor Crne Gore Miodrag Radulović najavljuje da će ”sokoli” i protiv Norveške pokušati da osvoje tri boda.

Meč sa Skandinavcima biće najteži ispit za naš nacionalni tim od starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

– Upisali smo dvije pobjede, idemo i na treću.Želimo da iskoristimo ovaj momenat, to što imamo samopouzdanje, što se ekipa podigla poslije dvije pobjede, što imamo kvalitet. Imamo neke naše ciljeve i snove, koje nam niko ne može oduzeti, a ako želimo da ih ispunimo moramo da budemo bolji od najmanje dvije ekipe, koje su favoriti. Uz poštovanje prema rivalu, mi sjutra možemo praktično da eliminišemo jednog od njih, rekao je Mijović pred duel sa Norvežanima.

Glavna zvijezda rivala je napadač Borusije Dortmund Erling Haland.

– Ne bih previše pažnje pridavao Halandu, mislim da moj kolega Solbaken ima veće glavobolje od mene u ovom trenutku.Jasno je da riječ o neobično talentovanom igraču, ali uz njega tu su i momci koji igraju u velikim klubovima, kao što su Lajpcig, Arsenal, Galatasaraj, Seltik… i na visokom nivou. Jasno je i da su naše šanse da napravimo ono što želimo ako zaustavimo distribuciju lopte iz sredine terena ka njihovim napadačima… To će biti važan zadatak. U svakom slučaju, vidim da su u svjetskoj javnosti i kod bukmejkera oni favoriti, mi mislimo drugačije. Neka bude da su šanse 50-50, istakao je Radulović.

Napad Crne Gore predvodiće Stevan Jovetić i novajlija Uroš Đurđević, koji je na prethodna dva meča pokazao da će biti pojačanje za naš tim.

– Pričali smo sa njim od prvog dana i rekli mu da se ne opterećuje golovima. On je uradio veliki posao u prva dva meča, vidi se sve na terenu, a ja bih, a i on siguran sam, potpisao da rezultat bude kao u prva dva meča, ko god da bude strijelac, zaključio je Radulović.

Crna Gora i Norveška igraće sjutra od 20:45.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve