Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Sačuvali smo igrače, imamo svježinu

Miodrag Radulović, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, kaže da protiv Bosne i Hercegovine neće izostati pozitivan rezultat ukoliko ekipa ponovi igru sa utakmice protiv Rumunije na startu Lige nacija.

Miodrag Radulović, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, kaže da protiv Bosne i Hercegovine neće izostati pozitivan rezultat ukoliko ekipa ponovi igru sa utakmice protiv Rumunije na startu Lige nacija.

“Hrabri sokoli” su autoritativno “tukli” Rumune pod Goricom 2:0, a onda glatko izgubili od Finske u Helsinkiju, u meču u kojem je Radulović izveo šareni sastav.

“Igrači su protiv Rumunije odgovorili na najbolji mogući način, a da ne bismo rizikovali da izgubimo još nekog igrača iz te grupe, protiv Finske smo se odlučili za onakav tim. Trener je, naravno, kriv za poraz, ali ne bih rekao da je u Helsinkiju bio eksperiment. Taj meč nije počeo nijedan debitant, debitanti su ušli tokom igre… U svakom slučaju, bilo je šta je bilo, ja sam potpuno siguran u ispravnost odluke. Sačuvali smo igrače, imamo svježinu i ekipu koja je onako igrala protiv Rumunije. Ako ponovimo takvu igru, siguran sam u pozitivan rezultat”, kazao je Radulović.

Postoji nada da u sjutrašnjem meču zaigra i Stevan Jovetić. As Herte zbog povrede nije igrao u prethodna dva kola.

“Radi po specijalnom programu, a nema te cijene zbog koje bih žrtvovao bilo kog igrača. Jovetić je sa nama, vidjećemo do kraja šta će da bude, ali pruža nam podršku, baš kao i Savić”, kazao je Radulović.

Selektor našeg nacionalnog tima pohvalio je narednog rivala…

“Bosna ima izbalansiranu ekipu i po dva igrača na svim pozicijama. Rekao bih, ipak, da je pojedinačni kvalitet iznad onoga što pružaju kao tim. Imaju veoma kvalitetne igrače iz jakih evropskih klubova, koji zaslužuju maksimalan respekt, ali iznad svega – cijenimo sebe. Naš cilj je jasan, kao i putokaz koji nas vodi do pozitivnog rezultata”, rekao je Radulović.

Subotnji meč pod Goricom počeće u 20.45 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve