Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Pobjedom nad autsajderom udariti pečat na trijumf u Letoniji

Gibraltar nije selekcija od koje bi ''sokoli'' trebalo da očekuju iznenađenje, ali je neophodan dobar pristup, kako bi se osvojili bodovi

Nakon osvajanja Rige, naši fudbaleri bi danas trebalo da imaju lakši meč protiv najslabije ekipe u grupi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Gibraltar nije selekcija od koje bi ”sokoli” trebalo da očekuju iznenađenje, ali je neophodan dobar pristup, kako bi se osvojili bodovi.

– Želimo da pobjedom udarimo pečat na ono što smo uradili u Letoniji. Ali, svjesni smo da moramo da se potrudimo. Utakmice se ne dobijaju kad hoćeš, nego kad zaslužiš. Maksimalna ozbiljnost, maksimalna koncentracija, maksimalna energija, to je ono što nas mora krasiti u ovoj utakmici. Uz to, moramo da budemo mirni, strpljivi, organizovani i spremni na njihov dupli blok, rekao je selektor Miodrag Radulović u najavi utakmice.

Dobro je analiziran današnji rival, a naročito je apostrofirana jedna utakmica.

– Gibraltar je prije dvije godine pobijedio Jermeniju u gostima 2:0, a Crna Gora je izgubila od te Jermenije 3:2. Mislim da je sve jasno, nema opuštanja. Takođe, Oni su zajedno 30 dana, okupili su igrače iz domaće lige, a kada je riječ o nacionalnim timovima, homogenost je najvažnija. Oni to imaju. U sastavu imaju i neke nove igrače iz nižih engleskih liga. U prethodno meču Norveška ih je dobila 3:0, ali je na gol čekala do 44. minuta, objasnio je selektor.

I Marko Bakić ističe da će trijumf u Letoniji dobiti na značaju, ukoliko se danas opravda uloga favorita.

– Momci su u Letoniji odradili veliki posao, po teškom terenu i protiv čvrstog rivala, mi smo im bili velika podrška sa klupe, odnosno tribina. Zaista smo kao jedan i vjerujem da ćemo to da pokažemo i protiv Gibraltara. Motivisani smo i mi, želimo šest bodova i da naoštreni dočekamo Norvešku, poručio je Bakić.

Crna Gora i Gibraltar igraće danas od 15 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve