Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Odgovorno, discipilonovano i kolektivno na Holandiju

Crna Gora je u osam dosadašnjih mečeva u grupi G sakupila 11 bodova i zauzima četvrto mjesto, iza Holandije, Norveške i Turske

Tekući kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo pokazao je da Crna Gora nije predaleko od plasmana na neko veliko takmičenje, rekao je selektor “sokola” Miodrag Radulović u najavi sjutrašnje utakmice protiv Holandije.

Crna Gora je u osam dosadašnjih mečeva u grupi G sakupila 11 bodova i zauzima četvrto mjesto, iza Holandije, Norveške i Turske.

Šanse za odlazak u Katar su izgubljene, ali Radulović ne gubi nadu da će Crna Gora u budućnosti biti još konkurentija…

“Da li je to pritisak? To je pitanje za širu sportsku javnost, ona ga je stvorila, jer ovi momci daju 100 posto na svakom meču, mi smo jedna od mlađih selekcija, a niko više od njih ne želi plasman na veliko takmicenje. Negdje smo u disbalansu između želja i mogućnosti, ali i ove kvalifikacije pokazale da to uopste nije nedostižno”, rekao je Radulović.

“Sokole” u subotu čeka susret s jednom od najboljih evropskih reprezentacija.

“Holanđani imaju timski duh, posebno nakon dolaska trenerske ikone Van Gala. Pet posljednjih utakmica odigrali su maestralno. Moramo da budemo kompaktni, sa markacijom i srednjim blokom, da neutrališemo protok lopte – ako to uspijemo, onda ćemo spriječiti i da stvaraju prilike, a tako će i naša šansa biti veća da se napravi rezultat”, rekao je Radulović.

Neće biti Stevana Jovetića, Nikole Vukčevića, Stefana Mugoše, Aleksandra Šćekića…

“Imam povjerenje u igrače koji mogu da zamijene odsutne”, kazao je Radulović.

Iako duel protiv Holanđana ne nosi rezultatski značaj, selektor očekuje još jedno dobro izdanje “sokola”.

“Nemamo pritisak rezultata, ali imamo da odigramo odgovorno, discipilonovano, kolektivno… Ovo je prilika da momci pokažu kvalitet, da protiv najjačeg protivnika koji je gostovao u Podgorici, a uz pomoć navijača, napravimo dobar rezultat i zaokružimo dobru sliku koju smo smo ostavili u prethodnih osam utakmica. Odigrali smo ih u dobrom ritmu, do kraja smo držali koncepciju i raspored”, zaključio je Radulović.

Sjutrašnji susret počeće u 20.45 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve