Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović odabrao igrače za Bugarsku i Srbiju: Nijesmo htjeli da eksperimentišemo

Okupljanje našeg nacionalnog tima zakazano je za ponedjeljak, 20. mart. Istog dana sokoli će od 18 časova na stadionu DG arena odraditi prvi trening u sklopu priprema za uvodne mečeve u kvalifikacijama za EURO 2024

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je spisak igrača za utakmice kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. koje će naš nacionalni tim u martu odigrati protiv selekcija Bugarske i Srbije.

Na spisku selektora Radulovića nalaze se Golmani: Milan Mijatović (Al Adalah, Saudijska Arabija), Matija Šarkić (Stouk siti, Engleska), Lazar Carević (Vojvodina, Srbija)

Odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija) Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Nikola Šipčić (Tenerife, Španija), Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Andrija Vukčević (Rijeka, Hrvatska)

Vezni igrači: Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (Karabag, Azerbejdžan), Aleksandar Šćekić (Hapoel Haifa, Izrael), Sead Hakšabanović (Seltik, Škotska), Aleksandar Boljević (Hapoel Tel Aviv, Izrael), Marko Bakić (OFK Krit, Grčka), Vukan Savićević (Giresunspor, Turska), Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska), Miloš Raičković (Aktobe, Kazakstan), Stefan Lončar (Debrecin, Mađarska), Vladan Bubanja (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska)

Napadači: Stevan Jovetić (Herta, Njemačka), Stefan Mugoša (Visel Kobe, Japan), Milutin Osmajić (Vizela, Portugal), Uroš Đurđević (Sporting Hihon, Španija) i Nikola Krstović (DAC, Slovačka).

– Start kvalifikacija je izuzetno značajan, pogotovo kada imate jaku i prilično ujednačenu grupu kakva je naša. Imajući u vidu značaj uvodnih mečeva nije bilo potrebe za „eksperimentisanjem“ sa igračkim kadrom na koji računamo za duele sa Bugarskom i Srbijom, pa se među pozvanim reprezentativcima nalaze oni koji su u najboljoj formi i sa čijim smo kvalitetima upoznati do detalja. Pozvani igrači igraju na visokom nivou i standardno u svojim klubovima i na okupljanje reprezentacije, kao i uvijek, dolaze maksimalno motivisani da ostvare zacrtane ciljeve. Igrači imaju bezrezervnu podršku stručnog štaba i vjerujem da će nam kvalitet i snaga kolektiva donijeti željene rezultate u duelima sa Bugarskom i Srbijom na početku kvalifikacija za plasman na prvenstvo Evrope – rekao je selektor Radulović za sajt FSCG.

Okupljanje našeg nacionalnog tima zakazano je za ponedjeljak, 20. mart. Istog dana „sokoli“ će od 18 časova na stadionu “DG arena” odraditi prvi trening u sklopu priprema za uvodne mečeve u kvalifikacijama za EURO 2024.

Reprezentacija Crne Gore kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo počinje gostovanjem Bugarskoj 24. marta na “Ludogorec areni”.

Tri dana kasnije na Gradskom stadionu u Podgorici igraće se duel drugog kola između Crne Gore i Srbije.

U grupi su još Mađarska i Litvanija.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve