Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Nema imperativa, on će biti u junu, ali želimo bolju partiju od one u Jerevanu

Crna Gora i Grčka igraće sjutra od 20 sati na stadionu pod Goricom

Poraz u Jerevanu je zaboravljen, akcenat je stavljen na susret sa Grčkom, u kojem će Crna Gora imati podršku sa tribina i jasan cilj – da napravi dobru uvertiru za početak Lige nacija u junu.

Selektor Miodrag Radulović ističe da će dati šansu debitantima, ali vjeruje da će “sokoli” odigrati bolje nego prije tri dana protiv Jermenije.

“Pripremamo se da sprovedemo plan koji je definisan za ova dva meča, a to je pružiti šansu igračima sa manjom minutažom i probati igrači koji su prvi put sa nama, kako bi vidjeli njihove mogućnosti. Povratkom Jovetića, Savića i Vešovića, predstavićemo se na drugačiji način u odnosu na onaj u Jerevanu. Igraćemo u drugačijem sistemu i potruditi se da odigramo na nivou igaru koje smo imali u prošlogodišnjim kvalifikacijama u kojima nije bilo oscilacija i na taj način napravimo dobru uvertira za Ligu naciju”, kazao je Radulović.

Od dolaska Gustava Pojeta na klupu, “heleni” su promijenili stil igre.

“Skautirali smo Grčku. Dobila je novog selektora, koji je donio novosti u tim. Bili su poznati kao ekipa koja je igrala samo iz srednjeg bloka i čekala šansu iz kontri. Ovo je nova Grčka, koja pokušava da kroz igru i posjed kreira šanse, što joj je uspjelo u Rumuniji. Imaćemo šansu da protiv renomirane ekipe pokažemo kvalitet.”

Priliku će dobiti i neki mladi reprezentativci koji su se nametnuli dobrim partijama u selekciji Miodraga Vukotića.

“Nikako ne potcjenjujem takmičarski aspekt jer želimo dobru uvertiru za jun, ali ćemo pružiti priliku igračima iz mlade selekcije. Možda su i ranije zaslužili šansu, ali je ovo prava šansa da pokažu da možemo da računamo na njih.”

Ostaje žal što u Jerevanu nije ostvaren bolji rezultat.

“Stvorili smo četiri prilike i morali smo da damo gol. U tom slučaju sve bi bilo drugačije. Međutim, poraz je pokvario i ono dobro što smo tamo pokazali. Ne smijemo da dopuštamo greške, koje su nam se dešavale u Jermeniji, naročito na ovako visokom nivou. Očigledno kad nismo iskoristili šanse da imamo probleme se realizacijom. Vidjeli ste Makedonci sa 25 metara daju gol, a mi ne sa peterca. Te nijanse moramo da popravimo. Tim u Jerevanu je prvi i vjerovatno posljednji put izašao u tom sastavu. Međutim, utakmica sa Jermenijom je arhivirana, sada se okrećemo Grčkoj.”

Uroš Đurđević nije dao gol protiv Jermenije, a onda je bio dvostruki strijelac za Hihon.

“Mi ga ovdje repetiramo, a on tamo puca. Ne postavljamo mu ultimatum za gol. On igra za ekipu i sigurno niko ne bi od njega bio srećniji da da gol. Neka u junu prekine post i svi ćemo biti zadovoljni”, istakao je Radulović i poručio:

“Želimo pobjedu, ali nećemo postavljati imperativ pred igrače. Imperativ će biti u junu kada se igra za bodove i za plasman.”

Crna Gora i Grčka igraće sjutra od 20 sati na stadionu pod Goricom. Ulaznice će se prodavati sjutra od 10 sati do početka utakmice na šalterima SC Morača, a cijene su od dva do osam eura.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve