Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović: Ponosan sam na ove momke, nismo imali sreće u kvalifikacijama

Crna Gora je kvalifikacije ipak završila pobjedom nad Njemačkom. Mnogo problema, najviše zbog korone, imao je stručni štab. Na kraju, presudan je bio poraz od Velike Britanije u prethodnom prozoru

Selektor Boško Radović bio je zadovoljan igrom nacionalnog tima, kojeg nije bilo lako motivisati nakon tijesnog poraza od Francuske i gubitka šanse da se reprezentacija plasira na Eurobasket.

Crna Gora je kvalifikacije ipak završila pobjedom nad Njemačkom.

– Mislim da smo odigrali dvije dobre utakmicu. Prvu utakmicu smo izgubilili sa dva razlike od Francuske, a večeras smo bili veoma dobro. Mislim da je ključna bila druga četvrtina, kada smo odigrali jaku odbranu i došli do 19 poena prednosti. U drugom poluvremenu bili smo malo umorni, promašili neke šuteve, imali izgubljene lopte. Međutim,na kraju smo pobijedili, to je najvažnije i završili kvalifikacije sa trijumfom, rekao je Radović.

Mnogo problema, najviše zbog korone, imao je stručni štab. Na kraju, presudan je bio poraz od Velike Britanije u prethodnom prozoru.

– Za neke veće stvari u bitnim utakmicama potrebna je sportska sreća. Ovog puta toga nije bilo. U prošlom prozoru smo imali osam igrača koji su 10 dana prije toga izašli iz korone. Potpuno smo energetski ispražnjeni tokom utakmice sa Njemačkom, a onda smo izgubili od Velike Britanije, možda i ključni meč u kvalifikacijama. Znali smo da nas u posljednjem prozoru dvije kvalitetne utakmice. Bili smo izuzetni i mislim da smo meč sa Francuskom trebalo da riješimo ranije, a ne da čekamo posljednji minut.

Na kraju je bio ponosan na odnos momaka prema dresu reprezentacije.

– Sinoć je bilo teško motivisati se poslije onakvog poraza i ispadanja. Međutim, ono što smo dogovorili kad smo se sastali prije pet-šest dana, tražio sam pravi odnos i da odigraju pošteno. Ponosan sam na sve momke na sve što su uradili na treninzima i na ove dvije utakmice. Ostaje žal što nismo uspjeli da odemo na Eurobasket. Na kraju, malo je ekipa u svim grupama koje sa tri pobjede nisu pošli na prvenstvo Evrope, a nama se to desilo, zaključio je Radović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve