Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović o stancima u državnom timu: Kobs je mnogo dao Crnoj Gori, Radebo osvježe, u igri i Kendrik Peri

Uoči trećeg, odlučujućeg FIBA prozora, Francuska ima skor 4-0, Crna Gora i Mađarska 2-2, Portugal 0-4

Džona Radebo je novo ime u košarkaškoj reprezentaciji naše zemlje i biće osvježenje za nacionalni tim, a nije isključeno da dres Crne Gore obuče i Kendrik Peri, nagovijestio je selektor Boško Radović.

U odnosu na dosadašnji tok kvalifikacija za Mundobasket, Radović je odlučio da pozove Radebu iza koga je sezona karijere, što je naplatio transferom u Tenerife.

“U sklopu stvaranja mlade generacije, donijeli smo odluku da osvježimo i mjesto stranca u ekipi. Džastin Kobs je dao mnogo državnom timu, ali sada smo odlučili da priliku pružimo eksplozivnom Radebu, koji je imao sjajnu sezonu u Ludvizburgu, a nedavno je postao član Tenerifa. Kada su stranci u pitanju, u igri je i Kendrik Peri. Vidjećemo ko će igrati na šampionatu Evrope, sada je fokus na duelima sa Francuskom i Portugalom”, rekao je Radović za Sport klub.

Uoči trećeg, odlučujućeg FIBA prozora, Francuska ima skor 4-0, Crna Gora i Mađarska 2-2, Portugal 0-4.

“Kao i uvijek do sada, bez obzira na kvalitet rivala, daćemo sve od sebe sa stignemo do pobjede, svjesni da je svaka pobjeda od kapitalnog značaja kada je riječ o borbi za ostvarenje sna, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo”, istakao je selektor.

Plasman u glavnu rundu kvalifikacija izboriće tri selekcije, bodovi iz prve, prenose se u glavnu rundu, a Crna Gora ukršta sa grupom u kojoj se nalaze BiH, Litvanija, Češka i Bugarska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve