Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović: Jedva čekamo da počne meč s Hrvatskom

Prvi meč u novoj eri momci Vladimira Gojkovića odigraće sa rivalom preko kojeg su krajem januara “zagrizli” bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. U kakvoj formi su “ajkule i “barakude” teško je procijeniti, ali nakon neplanirane pauze usred sezone, jasno je da će biti daleko od idealne

Kucnuo je trenutak i za vaterpolo. Nakon fudbala i košarke, gdje se već igraju i nacionalna prvenstva, prvu međunarodnu vaterpolo utakmicu u postkorona eri odigraće Crna Gora i Hrvatska večeras od 19 sati u Dubrovniku.

Radović, Foto: Aleksandra Krupanič

Naravno, riječ je o prijateljskom komšijskom duelu, ali najvažnije je da je velika pauza konačno iza “ajkula” i “barakuda”.

“Uželjeli smo se utakmica, jedva čekamo da počne meč sa Hrvatskom”, poručio je iz Gruža naš ljevoruki mladi majstor Đuro Radović. “Trebaju nam takvi mečevi u ovom momentu, jer smo već tri ili četiri mjeseca bez utakmica.”

Prvi meč u novoj eri momci Vladimira Gojkovića odigraće sa rivalom preko kojeg su krajem januara “zagrizli” bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

“Sigurno je da će ovaj meč biti specifičan zbog duže pauze, ali isto tako biće jako težak”, nema dilemu centar Stefan Pješivac.

U kakvoj formi su “ajkule i “barakude” teško je procijeniti, ali nakon neplanirane pauze usred sezone, jasno je da će biti daleko od idealne.

“Mislim da je daleko od najvišeg nivoa, tačnije mislim da nije ni vrijeme da bude”, jasan je Pješivac. “Kao što znamo moramo da ciljamo formu za februar kada igramo najvažniji turnir u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju”.

Za top formu će trebati vremena, ali pravi rad na trenizima nije izostao ni u prethodnom periodu.

“Treninzi su stvarno bili kvalitetni i neće biti problem da uđemo u dobru formu”, dodao je Đuro Radović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve