Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Radović: Cilj je da budemo prvi ili drugi, o neuspjehu ne razmišljam

Protivnici od 12. do 18. avgusta biće reprezentacije Islanda i Danske

Selektor naših košarkaša Boško Radović apsolutno vjeruje u tim i plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Na pres konferenciji pred početak “balona” pretkvalifikacija u Podgorici, Radović kaže da je siguran u uspjeh, uprkos brojnim problemima pred i tokom priprema.

„O neuspjehu ne razmišljam, mislim da smo kvalitetniji od Islanda i Danske. Stalno pozitivno razmišljam, jer vjerujem u ove momke. Vjerovao sam kad smo igrali i posljednji prozor, iako nijesmo prošli. Mislim da samo sada kvalitetniji od rivala, ali neće niko da nas časti”, kazao je selektor Radović i jasno potvrdio šta je cilj:

„Cilj je da budemo prvi ili drugi, da igramo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Time bi imali kontinuitet akcija seniorske reprezentacije, a sve drugo, da to javno kažem prije nego što i krenemo, bilo bi katastrofa za crnogorsku košarku, jer bismo zadugo ostali bez akcija, bez šanse da se borimo za nešto”.

Protivnici od 12. do 18. avgusta biće reprezentacije Islanda i Danske.

Islanđani su jedini praktično u najjačem sastavu, dok su Crna Gora i Danska oslabljene. Dancima fale Šilds i Lundberg.

„Danci su bez dva evroligaška igrača, Island dolazi u skoro kompletnom sastavu, a mi smo do prije nekoliko dana imali sreće sa povredama. Nažalost, Nemanja Đurišić neće moći da igra zbog povrede Ahilove tetive. Od početka je imao male probleme i naš medicinski tim je procijenio da ne može da pomogne, dok Zoran Nikolić zbog upalnog procesa u organizmu neće moći da nastupa na ovom turniru. Bez njih dvojice smo prilično oslabljeni, ali smo u posljednja dva-tri dana preduzeli sve da adaptiramo momke koji su tu na ovu situaciju”, kazao je Radović.

Naši su svjesni načina na koji igraju rivali. Očekuje Radović da će igrati najčešće sa niskim petorkama u kojima svi igrači šutiraju.

„Danska i Island su atipične ekipe. Odradili smo kompletan skauting, očekujem ‘small-ball’ utakmice. Sve ovo vrijeme se pripremamo da adekvatno odgovorimo na to. Igraju na veliki broj posjeda, veoma brzu košarku, zbog čega mora da se trči i igra odbrana jedan na jedan, to je osnovna stvar da bismo došli do pobjeda”, zaključio je Radović.

Na spisku igrača za pretkvalifikacije su: Igor Drobnjak, Nikola Ivanović, Mašan Vrbica, Petar Piopović, Jovan Kljajić, Aleksa Popović, Dino Radončić, Marko Todorović, Vasilije Baćović, Filip Barović, Pavle Đurišić, Milija Miković, Radosav Spasojević i Džastin Kobs.

Prvi meč igramo protiv Islanda 12. avgusta. Taj, kao i svi drugi dueli u Bemax areni počinje u 20 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve