Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Radičević ponosna: Radujem se svaki put kada obučem trenerku sa crnogorskim grbom

Duga godina čekanja zbog muka sa koronom je prošlost, od petka do nedjelje rukometašice Crne Gore će u Podgorici juriti kartu za Tokio

Dame koje su Crnoj Gori donijele do sada najveću olimpijsku radost i jedinu medalju sa magičnih Igara od juče su krenule u ostvarenje novih snova novog plasmana na Olimpijske igre.

Duga godina čekanja zbog muka sa koronom je prošlost, od petka do nedjelje rukometašice Crne Gore će u Podgorici juriti kartu za Tokio.

– Ovo je najljepši, najteži i najvažniji dio naših karijera, ali i bitan događaj za Crnu Goru, nema dilemu kapitenka Jovanka Radičević.

– Srećna sam što smo se okupile i radujem se kada obučem trenerku sa našim grbom.

Slično razmišlja i jedan od najboljih bekova Evrope Đurđina Jauković.

– Dobro znamo šta nam znače ove kvalifikacije cijelu godinu sanjamo ovo i sada je konačno došao i taj trenutak, dodala je Đina.

A rivali na putu ka Olimpijskim igrama biće dobro poznati i teški. U petak dame Kima Rasmusena očekuje duel protiv Norveške, a dva dana kasnije i protiv Rumunije tri želje, ali samo dvije karte vode u Tokio.

– O Norveškoj i Rumuniji ne treba puno trošiti riječi, te dvije selekcije takođe žele Olimpijske igre, ali i mi ih mnogo želimo, jasna je Jauković.

I kapitenka dobro zna kakvi rivali očekuju Crnu Goru, ali ne sumnja u svoju ekipu.

– Znamo kakva je Norveška rukometna velesila i sigurno će biti teško, baš kao i sa Rumunijom, koju predvodi Kristina Neagu, ali vjerujem u nas, potencirala je Jovanka.

Dva koraka do magije Igara “lavice” dobro znaju da im je tamo mjesto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve