Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Radičević: Na Igrama nema lakih protivnika, idemo korak po korak

Na Olimpijskim igrama nema lakih protivnika, jer su sve reprezentacije kvalitetne, a za Crnu Goru je najvažnije da se okupi u kompletnom sastavu i spremi na najbolji mogući način za izazov u Tokiju, kazala je kapitenka Jovanka Radičević nakon žrijeba u Bazelu

Na Olimpijskim igrama nema lakih protivnika, jer su sve reprezentacije kvalitetne, a za Crnu Goru je najvažnije da se okupi u kompletnom sastavu i spremi na najbolji mogući način za izazov u Tokiju, kazala je kapitenka Jovanka Radičević nakon žrijeba u Bazelu.

Crna Gora na Olimpijskim igrama u Tokiju igraće u grupi A sa Holandijom, Norveškom, Japanom, Južnom Korejom i Angolom, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u sjedištu Svjetske rukometne federacije (IHF).

– Na Olimpijskim igrama nema lakih protivnika, sve reprezentacije su kvalitetne. Dobili smo protivnike kao što su Japan ili Južna Koreja, protiv kojih nemamo priliku da često igramo, ni na reprezentativnim takmičenjima, ni u svojim klubovima. U svakom slučaju protivnici su veoma zahtjevni, ali najvažnije je da budemo zdrave i da se okupimo u kompletnom sastavu, a potom i spremimo na najbolji mogući način. U Tokiju je sve moguće, ne želim da obećavam nešto unaprijed, već moramo da idemo korak po korak, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno – kazala je Radičević, koja će treći put učestvovati na najvećoj svjetskoj smotri sportista.

„Lavice“ su bile u drugom šeširu u kojem je još bila Rusija, dok su za rivala iz prvog dobile Holandiju, aktuelnog svjetskog šampiona.

Za protivnika iz trećeg šešira izvučena je Norveška koju su Jovanka Radičević i saigračice savladale na kvalifikacionom turniru za plasman na Igre u Tokiju. Biće to novi okršaj protiv rivala u finalima Olimpijskih igara u Londonu i Evropskog prvenstva u Srbiji 2012. godine.

Domaćin Japan kao selekcija iz četvrtog šešira imao je mogućnost izbora grupe i izabrao je grupu u kojoj je Crna Gora.

Južna Koreja je šampion Azije, dok je Angola učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista izborila kao pobjednik afričkih kvalifikacija.

Olimpijski turnir u ženskoj konkureniji na programu je od 25. jula do 8. avgusta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve