Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Radičević i Jauković uglas: Samo da nas zdravlje posluži

Kapitenka nacionalnog rukometnog tima upoznala je specifičnost najvećeg sportskog događaja i zna što je potrebno da se preskoče prepreke i dođe do cilja

Jovanka Radičević jedna je od četiri ”lavice” koja je nastupala na Olimpijskim igrama u Londonu i Riju.

Kapitenka nacionalnog rukometnog tima upoznala je specifičnost najvećeg sportskog događaja i zna što je potrebno da se preskoče prepreke i dođe do cilja.

– Spremne smo za Igre i u dva sata da nas probude. Za ovo se živi i trenira, a neko nikad ne ode. Eto, muška reprezentacija Hrvatske ostala je kod kuće, što najbolje i dovoljno govori o značaju Igara.

Prije dva dana ”lavice” su počele pripreme za Tokio. Kompletne, a to je najvažnije.

Korak po korak

– Poslije marta i velikog uspjeha jedva smo čekali da dođe i ovaj dan. Okupile smo se sa ciljem da se što bolje spremimo za Tokio. Suvišno je pričati koliko za nas i državu znači nastup na Igrama.

Zdravlje je najvažnije, smatra Radičević, jer ako se zaobiđu povrede, imaće veliku šansa da do prave forme dođe na debiju 25. jula sa Angolom. ,;Lavica“ se potajno nada dobrim rezultatima.

– Kao i svi. Ne želim ništa da obećavam, ali znam da ćemo se boriti. Ponavljam, zdravlje je najvažnije. Sigurna sam da ćemo se do puta za Japan odlično spremiti.

Naša reprezentacija je i iskusna i mlada. Čak i one mlađe imaju dovoljno potrebnog staža da se do kraja iskažu.

– Nekoliko nas je već prošlo kroz iskustvo Igara. Sigurna sam da će mlađe, uz našu podršku, dati maksimum. Jer, Olimpijske igre su posebna priča.

Nema pritiska, mirna glava je za Jovanku najvažnija.

– Znamo između sebe za što se spremamo. Kao sportisti imamo pravo da sanjamo najveće domete, svjesni da je najbolji put korak po korak.

Kapitenka očekuje raspoložene rivale u grupi, a manji problem je termin zakazanih mečeva.

– Moraćemo polako kroz treninge da se prilagođavamo terminima. Očekuju nas utakmice u 9 i 11 sati. Sama grupa je jaka. Igraćemo protiv tri reprezentacije koje nijesu iz Evrope, a uz to su nepredvidljive. Mislim da, ipak, treba da zadržimo fokus na nas. Zašto bi razmišljali o bilo kome. Pokazali smo da možemo sa svima da igramo.

Svi nas poštuju

Neko ko je u ovogodišnjoj Lige šampiona stigao daleko bila je Đurđina Jauković. Sjajna forma u Brestu hrabri za Tokio. Naša reprezentativka je u finalu sa francuskom ekipom izgubila od Vajpersa, a domaću titulu osvojila u dramatičnom revanšu sa Mecom. Jedva je čekala da se vrati kući, nakon prve ino sezone.

– Prije svega bila sam nestrpljiva. Ovo je najljepši period godine. Naježim se kada pomislim na Olimpijske igre. Zaista sam jedva čekala da sve prođe i da krenemo sa pripremama. Imaćemo dosta vremena da radimo i vjerujem da ćemo zdrave dočekati put za Tokio.

Osim što je najdalje, od svih reprezentativki, otišla u LŠ, Đina je i najumornija.

– Duga sezona! Sedmično po dvije utakmice na dva jaka fronta, ali ne osjećam umor. Ne bih ni voljela da sam dobila više slobodnih dana. Iskreno, najljepše je kod kuće – sa porodicom i mojom familijom na terenu.

Jedna je od igračica koja je debitovala na OI 2016. Tada – kao klinka, a pred Tokio kao neko od koga se očekuje maksimum.

– Pamtim najljepše stvari, ali bilo je dosta problema. Tada smo stigle sa velikim ciljem i pritiskom, a sada je mlađi tim, sa iskusnijim igračicama i atmosfera je odlična. Pokazale smo kvalitet na kvalifikacionom turniru i baražu – samo da tako ostane.

U Tokio se ne ide sa bijelom zastavom, poručila je Jauković.

– Znam koliko nas poštuju i strijepe. Sigurna sam da ćemo kvalitet pokazati na terenu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve