Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Radičević: Đer će osjetiti našu snagu

Đer želi u četvrtfinalne borbe da uđe sa prve pozicije iz glavne runde Lige šampiona. Ali, Đer u glavnoj rundi nije ni blizu kvaliteta koji ima na papiru. Provukao se šampion dva puta sa Brestom. Protiv Budućnosti je utakmicu riješio u posljednjih pet minuta

Jovanka Radičeviće je igrala sezonu za Đer, osvojila trofej Lige šampiona, poznaje, bukvalno, svaki segmenat igre i organizaciju tima koji u nedjelju stiže na megdan podgoričkoj ekipi.

Radičević, Foto: Cdm.me

Po čemu je Đer drugačiji od drugih, što to petostruki šampion ima više i bolje od ostalih?

Naravno, osim brda para…

“Imaju ne samo dobar sistem i organizaciju, već i veliki broj kvalitetnih igračica. U ekipi ih je 15 ili 20, bez obzira što ih je šest na terenu. Vidite i sami da ponekad i vrhunski bek ne dobije šansu, sjedi na klupi, jer nema mjesta. Tako je protiv nas danska reprezentativka Hansen gledala utakmicu sa klupe. Francuska reprezentativka Nziminko je ušla na pet minuta. I onda se pitaš: odakle ti, zar i ti još. To je još jedan dokaz da stvarno ulažu i žele da imaju što veći broj igračica i zbog domaće lige i zbog toga što sedmično igraju po dvije utakmice. Toliko igračica imaju da igraju tri utakmice zaredom ne znam da li bi se umorili”, kazala je Radičević.

Đer želi u četvrtfinalne borbe da uđe sa prve pozicije iz glavne runde Lige šampiona. Ali, Đer u glavnoj rundi nije ni blizu kvaliteta koji ima na papiru. Provukao se šampion dva puta sa Brestom. Protiv Budućnosti je utakmicu riješio u posljednjih pet minuta…

“U odnosu na neki raniji period, kada ih je trenirao Ambroš, u odbrani više nijesu toliko jaki. Nešto je drugačije. Mi smo u Đeru, bukvalno, u egalu bili do samog kraja, mogli smo i do remija, pored svih naših grešaka. Tehničke greške su presudile. Smatram da Đer u toj utakmicu, osim u posljednjih pet minuta, nije bio bolji, ali je rezultat bio kakav je bio. Đer, zaista, ima iskustvo, kvalitet, rotaciju sa velikim fondom igračica što im daje mogućnost da igraju na visokom nivou. Vjerujem da možemo da im se suprotstavimo i kod kuće napravimo dobar rezultat”.

Svaki duel sa Đerom je izazov. Motiv više.

“Đer je izazov za svaku ekipu. Utakmice sa ovakvim protivnikom se igraju i bez zagrijavanja. Sve ovo do sada, uz veliki resprekt svima, je bilo važno, ali Đer je Đer, petostruki osvajač Lige šampiona i uvijek je protiv takve ekipe ogroman motiv i veći izazov”.

Budućnost će u nedjelju morati da obrati pažnju na milion detalja. Prije svega na tranziciju.

“Ne treba trošiti riječi o njihovom pojedinačnom kvalitetu, to su sve klase od igračica, najbolje što rukomet ima. Ali, isto tako nijesu nepobjedivi. Nama je, generalno, cijele sezone fokus na vraćanju. Uspjeli smo u Đeru da odgovorimo ovom segmentu, vidjećemo šta će dalje da pruže. Jer, Đer je takav, ako im zaustavite jedan segmenat, onda počinje neka druga vrsta borbe. Mi smo sada fizički jače, izdržljivije, imamo snage da im se suprotstavimo. Fali nam rotacija, nemamo ni blizu kao što imaju oni, ali, ovakve utakmice često se pobjeđuju na karakter i voljni momenat. Zbog čega se ne bih previše osvrtala na rotaciju, jer tako je kako je od početka. A Budućnost zna kako se ovakve utakmice dobijaju. Nećemo dati na sebe”.

Priželjkuje Jovanka punije tribine ,,Morače“.

“Iskreno, vjerujem u punije tribine. Vratile smo se u ,,Moraču“ baš iz tog razloga, što stvarno želimo da se publika vrati. Budućnost je godinama u vrhu Lige šampiona, smatram je zaslužila podršku. Jer, igrati pred punim tribinama nikome nije lako. Zašto to Đer ne bi osjetio”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve