Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Radiće kao kolumnista: Murinjo poslije 10 dana našao novi posao

Prije 10 dana Murinjo je dobio otkaz u Totenhemu, ali ubrzo je pronašao novi posao. Ko hoće da radi, uvijek ima posla, a to se ispostavilo i u slučaju jednog od najboljih trenera u svijetu fudbala

Možda nije ono u čemu najviše uživa, ali ne sumnjamo da će Portugalac i u ovom poslu biti posvećen do samog kraja.

Prije 10 dana Murinjo je dobio otkaz u Totenhemu, ali ubrzo je pronašao novi posao. Ko hoće da radi, uvijek ima posla, a to se ispostavilo i u slučaju jednog od najboljih trenera u svijetu fudbala.

Doduše, Murinja ovaj put nećemo gledati u ulozi menadžera, već u ulozi kritičara. Iako je navikao da bude kritikovan, sada će on biti taj koji će dijeliti kritike drugima, budući da ga je britanski The Sun zaposlao kao glavnog kolumnistu za Evropsko prvenstvo.

”Posebni” će imati dnevnu kolumnu i od 11. juna do 11. jula pisat će o utakmicama Evropskog prvenstva, pretpostavljamo da će najviše biti baziran na englesku fudbalsku reprezentaciju.

Murinjo je od 2019. godine radio u Totenhamu, no tu se nije proslavio, za razliku od nekih bivših klubova s kojima je osvajao Lige šampiona, nacionalna prvenstva, kupove i mnogo toga. Bio je najprije pomoćni trener u Barseloni, zatim je radio u Benfici, Leiriji, Portu, Čelsiju, Interu, Real Madridu i Mančester junajtedu.

Brojni treneri i fudbaleri sada će biti pod budnim okom ”posebnog” koji će, poznavajući ga, imati izuzetnu oštrinu kada bude potrebe da se nekoga iskritikuje na mečevima Evropskog prvenstva.

Murinjo je inače imao ranije dosta okršaja s novinarima. Kao trener timova poput Reala, Intera i Čelsija često su mu prigovarali da konzumira isuviše defanzivan i negledljiv fudbal, no ”posebni” je uvijek insistirao na tome da je rezultat mjera svega i da je najmanje bitno kako koja ekipa igra već koliko napravi na kraju sezone.

Dugo je Žoze trpio kritike, vrijeme je da uzvrati udarac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve